Kako da ostanete zdravi? Pokušajte sa nekoliko kapi ulja divljeg origana

U borbi protiv koronavirusa i pandemije koja je u poslednjih godinu dana gotovo ceo svet zavila u crno, mnogi posežu za brojnim preparatima, suplementima i konzumiranju namirnica koje će im ojačati imunitet.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.03.2021.

10:33

Kako da ostanete zdravi? Pokušajte sa nekoliko kapi ulja divljeg origana

Naime, koronavirus različito deluje na ljude, pa dok ima onih koji simptome nemaju, drugi su proveli nedelje u bolnicama. Ovaj virus u ljudski organizam ulazi kroz usta, nos i oči, te se spušta na grlo, dosajne puteve i pluća. Za mnoge su prehlada, kašalj i problemi sa disanjem najgore što može da se desi.

Lekari mesecima unazad daju brojne savete kako izbeći zaražavanje ovim virusom, koji dolazi u težem i lakšem obliku. Često pranje ruku, pokrivanje usta i nosa ili upotreba maramice ili lakta usled kijanja i kašljanja, kao i izbegavanje bliskih kontakata samo su neki od tih saveta.

Međutim, ono što su mnogi savetovali je i regulisanje ishrane i rad na jačanju imuniteta. I dok jedni posežu za raznim suplementima, ima i onih koji su probali i jedan od najjačih prorodnih antibiotika i antiseptika - ulje divljeg origana.
Za ovo ulje od davnina se zna da ima lekovito dejstvo, te se ulje origana našlo među prvim stvarima za kojima ljudi danas posežu u podizanju imuniteta. Naime, ulje origana sadrži mnoge zaštitne supstance, a najznačajnija aktivna supstanca je karvakrol. Što je sadržaj ove supstance u ulju veći, to je ono blagotovnije i efikasnije. U Probotanic ulju divljeg origana procenat karvakrola je preko 80%, što ga u stvari čini jedinstvenim na našim prostorima.

Inače, istraživanje Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inžinjerstvo, Univerziteta u Beogradu pokazalo je kako na organizam utiče ulje divljeg origana koje je 100 odsto prirodan proizvod. Naime, naučna ispitivanja na bronhijalnim ćelijama su pokazala da Probotanic ulje divljeg origana dovodi do smanjenja zapaljenskih (inflamatornih) procesa kao i do smanjenja oksidativnog stresa na ćelijskom nivou.

Zbog toga se usled blagotvornog protiv upalnog i antioksidativnog dejsta, Probotanic ulje divljeg origana može preporučiti kod akutnih i hroničnih zapaljenskih plučnih bolesti.

Ulje divljeg origana preporučuje se kod infekcija respiratornog, ali i kod infekcija urinarnog, gastrointestinalnog sistema. Ovo ulje koristi se i za jačanje imunog sistema, a što je veoma važno pogotovo sada u zimskom periodu i tokom pandemije koronavirusa. Ono je 100 odsto prirodno i registrovano je i kao dodatak ishrani koji je nerazbražen i čist. Koristi se oralno i to 10 dana u toku jednog meseca i to: 3x2 kapi na dan.

Ulje se pije posle obroka, razređeno u kafenoj kašičici jestivog ulja (suncokretovo, maslinovo, kokosovo, laneno…)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: