Prvi koraci u velikom stilu

Kako napreduju vežbanje hodanja vaše bebe? Da li vam je dete već usavršilo tu veštinu ili korača sa široko raširenim nogama, često menjajući pravac i dobro koristeći te ojačane pelene stalnim spoticanjem? Jer, stajati na dve noge u tom dobu je komplikovano i zahteva mnogo veću kordinaciju nego što možete da shvatite!

Podeli

Nakon 6 meseci starosti, bebini pokreti se povećavaju i pojavljuju se prvi znaci pokušaja hodanja. To je pravi trenutak da se klasične pelene zamene sa Pampers gaćicama! Pampers gaćice su lakše za stavljanje na aktivnu bebu od onih sa lepljenjem, jer imaju veliko prijanjanje i obezbeđuju suvoću do 12 časova. Pampers gaćice su fleksibilne i meke i mnogo lakše se stavljaju i skidaju. Bebe ne moraju da leže da bi ih obukle i potrebna su samo dva koraka da se stave.

„Kada beba dođe u fazu razvoja od šest meseci, ona se kreće veoma intezivno da bi ispitala svet oko sebe. Bebe postepeno počinju da se podižu, da sede, da puze, da se klate na kolenima ili da se pomeraju na bilo koji drugi način. Važna napomena svim roditeljima je da ne postavljaju sami dete u položaje za koje su pročitali da ono treba da izvede u određenom uzrastu. Razvoj je vrlo individualna stvar i svaki roditelj samo treba da prati svoju bebu i pruža joj podršku i ohrabruje je za dalju avanturu koju je ona sama već započela“, rekla je dr Julka Damjanović, specijalista pedijatrije i neonatologije.

Kada je vaša beba naučila da hoda, verovatno se šepurila po ceo dan, širokim i neugodnim hodom, izbočenih leđa i sa isturenim stomakom. Kako postaje upoznatija sa hodanjem i održavanjem ravnoteže, razdaljina između stopala će se smanjiti i umesto da ih okreće u stranu, ona će stopla uperiti ravno napred. Tek nakon nekog vremena hodanja, dete će biti u stanju da radi i druge stvari dok hoda. U trenutku kada ima dva ili tri meseca iskustva, ne samo da može da nosi igračku u jednoj ruci dok hoda, već može i dosegnuti iznad svoje glave ili pogledati ka gore dok hoda, kao što se može i okrenuti i čučnuti.

Idealno je da deca uče da hodaju dok su bosonoga. Tako njihovi goli prsti dodiruju tlo i razvijaju tabane. Cipele su im potrebne samo da bi ih zaštitile od hladnoće ili oštrih površina.

Prati B92 na Viberu

Zdravlje: PR

Beba u pokretu

Da li je Vaša beba uvek u pokretu? Da li postaje nestrpljiva za vreme uobičajenog menjanja pelena, praveći od toga veliki izazov za sve? To znači da je pravi trenutak za isprobavanje Pampers Pants!

zdravlje: pr utorak 26.09. 15:05 Komentara: 0

JOD - za zdravu mamu i bebu

Svi znamo da postoje navike koje su veoma štetne u trudnoći ali isto tako postoje i one dobre, i za vas i za plod. Isto tako postoje namirnice koje nisu baš zdrave ali i one bogate vitaminima i mineralima dragocenim prvenstveno za plod.

zdravlje: pr ponedeljak 25.09. 09:45 Komentara: 0

Dekoncentrisani ste? Rešenje je JOD!

Tokom vrelih, tropskih dana koncentracija i pamćenje često zakažu. Ne možemo ceo dan sedeti pod klima uređajem kako bi izbegli pad koncentracije. Moramo pronaći rešenje kako ostati u ,,budan” ceo dan. Rešenje za taj problem je jod.

zdravlje: pr sreda 19.07. 15:04 Komentara: 0

Značaj zabave

Pitanje: Kako dete koje je tek prohodalo uči o svetu? Odgovor: Kroz igru. Jednostavno je. Svaki događaj, objekat ili aktivnost je za vaše dete prilika za igru.

zdravlje: pr ponedeljak 19.06. 14:35 Komentara: 0
strana 1 od 9 idi na stranu