Pampers i UNICEF: Priča o spasavanju života

Svaka mama na svetu bi trebalo da ima priliku da pruži svome detetu zdrav i srećan početak života. Kroz njihovu podršku UNICEF-u, Pampers pomaže u eliminaciji materinskog i neonatalnog tetanusa ( MNT) u svetu, tako da više beba može da uživa u svom prvom osmehu…

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2015.

15:46

Default images

Pampers se udružio sa UNICEF-om tokom 2006.godine u pokušaju da se eliminiše MNT, preventivna bolest koja svake godine ubije 49.000 beba u manje razvijenim područjima tokom prvog meseca od njihovog rođenja.

MNT se javlja kada je novorođenče inficirano kao direktni rezultat nehigijenskih uslova rođenja, kao što su odsecanje pupka sa nesterilnim instrumentima, koje držimo prljavim rukama ili tretiramo zaraženim tečnostima. Nažalost, jednom kada je bolest ustanovljena ne postoji lek, te skoro sva inficirana deca umru.

Tokom deset godina od kako je počelo partnerstvo, naša podrška UNICEF-u uz lokalne zajednice i vlasti širom sveta značila je da sve više mama iz svih sfera života može da pruži bebi šansu da uživa u svom prvom osmehu: 17 zemalja je eliminisalo MNT uz pomoć naših sredstava i mi sada pomažemo u zaštiti preko 100 miliona mama i njihovih beba - ali još uvek je veliki put koji ćemo proći.

Podrška za UNICEF-ove neumorne napore i pomoć da projekat unaprede omogućava pravljenje dugogodišnjih strateških intervencija: lokalne klinike, nov način komunikacije sa mamama (poruke na vratima, SMS na mobilnom telefonu), dostava vakcina i odlazak akušera u udaljena mesta i još mnogo toga. Naša namera je da pomognemo da se životi spasu odmah, ali mi takođe želimo da promenimo živote idući samo napred.

*Burkina Faso, Kambodža, Kamerun, Obala Slonovače, Gabon, Gana, Gvineja Bisao, Lao PDR, Liberija, Madagaskar, Mauritanija, Mjanmar, Senegal, Tanzanija, Timor Leste, Sijera Leone i Uganda

Pročitajte više o dostignućima kampanje Pampersa i UNICEF-a na Pampers.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: