Rođendan bez stresa: Srećna proslava za decu

Planiranje rođendaske žurke ide odlično na papiru-ali spremati vašeg mališana za rođendan može biti komplikovano. Čitajte korisne savete kako bi svi bili srećni i sigurni tokom rođendanskog slavlja.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2015.

10:49

Default images

Poslednja stvar koju želite na proslavi najvažnijeg dana vašeg deteta je nezgoda koja može da izokrene atmosferu na opačke. Pažljivo i sigurno planiranje će osigurati da proslava vašeg deteta bude puna osmeha i pomogne da izbegnete veći problem.Ovde su pet saveta za nezaboravni rođendan oko kojeg se nećete brinuti.

1. Imajte puno zabave

Ovo ne mora da podrazumeva raspored igara svakih pola sata (iako to pomaže), samo budite sigurni da je tu puno stvari koje se mogu raditi. Obezbedite aktivnosti koje su zanimljive deci kao što su kreoni, papir, male igračke i lutke. Zapamtite: mlađa deca imaju kratku pažnju, tako da različite igrice nisu loša ideja- samo pratite naše sledeće korake kako bi stvari bile sigurne.

2. Tražite pomoć od starijih

Regrutujte bliske prijatelje i članove porodice kako bi pomogli da dan prođe glatko. Osigurajte da odrasli nadgledaju svaki prostor za igru i imajte jednog odraslog da trči okolo i broji decu. Što vise pomoći imate to bolje.

3. Ostanite ohrabreni

Motrite na decu koja se čine nezainteresovanim i bez volje da se angažuju u nekim aktivnostima. Ohrabrite ih da se igraju, čak i angažujte nekoliko dece da vam pomognu. Kreiranje tople atmosfere je takođe ključ da sačuvate duh na visokom nivou a nevolje na minimumu (nadamo se na nuli!).

4. Poslužite razne grickalice i gutljaje

Imajte na umu male izbirljivce. Ne zaboravite da pitate roditelje pre rođendana da li njihova deca imaju neku alergiju na hranu. To može da bude jednostavno izvedeno pri pozivu na žurku.

Osigurajte da ima zdravih varijanti i pica i grickalica- i budite sigurni da imate dovoljno pri ruci!

5. Oblasti bezbedne za decu

Pre nego što sva deca stignu, budite sigurni da uradite temeljno čišćenje vase kuće pre žurke. Budite sigurni da su male i opasne stvari sklonjene. Sve što je malo, novčići i poklopci od olovke-mogu biti opasni.Ako je zabava upriličena napolju budite sigurni da proverite niske grane ili opremu za dvorište i drugo, kako ih mališani ne bi pronašli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: