Da biste bili zdravi i snažni, jedite banane

Svakodnevno konzumiranje ove moćne biljke omogućiće vam da ostanete vitki i zdravi i da se bolje nosite sa stresom.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

08:50

Default images

Ako ste nervozni, neraspoloženi, bez energije, imate problem sa varenjem ili visokim pritiskom, uradite nešto za sebe i uvedite u svakodnevnu ishranu banane.

Savremeni način života koji nam nameće stresne situacije, neredovnu i nezdravu ishranu izazovi su sa kojima se svi svakodnevno susrećemo. Međutim brojni vitamini i minerali, koje banana sadrži blagotvorno će delovati na vaš organizam i pomoći će vam u prevenciji mnogih bolesti.

Svežina i kvalitet ove biljke od izuzetnog su značaja u očuvanju hranjivih materija od kojih naš organizam ima višetruke benefite, zato je bitno da odaberete sveže banane. Brand Derby banana ističe se po svom kvalitetu, svežini, kao i po tome što potiče iz Južne Amerike, Ekvadora jednog od najvećih izvoznika banana u svetu.

Banana je izvor vitamina A. C. D, E, beta karotena, vitamina B6 i minerala - magnezijuma, kalijuma, kalcijuma, gvožđa, zbog čega se preporučuje u ishrani. Pozitivno utiče na koncentraciju, umanjuje simptome PMS, leči mamurluk, umanjuje potrebu za nikotinom, smanjuje rizik od osteoporoze, bubrežnih i srčanih bolesti.

Ovo voće, bogato je prostim šećerima, koji telu daju potrebnu energiju, zbog čega se preporučuju sportistima kao zdrava i energetski bogata užina. Od jedne banane dobija se dovoljno energije za 90 minuta vežbanja. Osim toga preporučuje se u ishrani dece, s obzirom na to da je hranjiva namirnica koja retko kada izaziva alergijske reakcije.

Esencijalnu aminokiselinu, triptofan, koju sadrži ova biljka koji telo pretvara u serotonin, "hormon sreće", i time znatno doprinosi smanjenju stresa. Ukoliko spadate u grupu ljudi sa stresnim zanimanjem, imajte uvek bananu uz sebe.

Ukoliko želite biti zdravi, srećni i snažni jedite Derby banane!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: