Pojačana gorušica

Osećam pečenje u želucu i jaku gorušicu. U poslednjih mesec dana tegobe su se pojačale. Dok pijem ezomeprazol meni je dobro, čim prestanem da pijem tegobe se odmah vrate. Nijedan dan za ove tri godine nije prošao a da nisam uzela neki lek za želudac. Kada ispijem ezomeprazol odmah prelazim na ranitidin hidrohlorid, uglavnom šumeći, jer se vrati gorušica i pečenje u želucu i ja ne mogu da izdržim bez leka. Ustanovljena mi je hiatus hernija. Imala sam heliko bakteriju ali to je sada izlečeno. Ranije sam imala ezofagitis koji sam izlečila. Kada sam bila na poslednjoj gastroskopiji pre godinu dana, nisam imala ezofagitis samo mi je tada doktor potvrdio da imam herniju. Nije bilo ezofagitisa već mi je kardija bila hiperemična. Moja konačna dijagnoza je gerb. S obzirom da imam strašne tegobe možda mi je sluzokoža želuca do sada oštećena. Neki lekari su mi predlagali operaciju a neki ne, i govorili su mi da ovome nema leka već da ću se mučiti do kraja života. Im am 28 godina i mnogo se mučim sa ovim tegobama. Inace se pridržavam dijetetskog režima. Molim Vas da mi pomognete i kažete da li bi mi operacija bila trajno rešenje i da li bih mogla normalno da živim. Da li se hernija može vratiti posle operacije?

Zdravlje

Izvor: B92

Nedelja, 08.05.2011.

13:36

Default images

Operacija koju spominjete je veoma ozbiljan zahvat i na Vasem mestu bih najpre isprobala sva moguća rešenja. S obzirom da ste već imali problem sa heliko bakterijom sluzokoža Vašeg digestivnog trakta je dosta izmenjena. Tako da je na prvom mestu neophodno promeniti način ishrane, koristite što više povrća, malo mesa, dosta ribe, dok različita testa, mleko i mlečne proizvode morate izbegavati, kao i suhomesnate proizvode i razne sokove (gazirane i iz tetrapaka). Neophodno je da pijete dosta kvalitetne i nehlorisane vode. Pored toga, da bi se sluzokoža oporavila potrebno je korišćenje probiotskih bakterija. Od koristi je i upotreba različitih biljnih preparata i eventualno nadoknada enzima koji će pomoci varenje. Na našem tržištu postoji veliki broj preparata, konsultujte se sa lekarom koji se razume u suplemente ishrani. Fizička aktivnost će pomoci jačanju mišića stomaka i pravilnoj relaksaciji organizma. Takođe, potražite i lekara koji poznaje tehnike komplementarne medicine (akupunktura i kvantna medicina), što može biti veoma efikasno rešenje problema koje Vi imate.

Dr Aleksandra Bocokić Stefanović, lekar opšte prakse, Lekarinfo.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: