Znojenje nogu

Imam problem sa znojenjem nogu. Cela čarapa mi bude mokra ali se ne oseća. Ponekad mi pukne kod malog prsta. Kupovao sam u apotekama razne kreme i pudere, ali bez rezultata.

Zdravlje

Izvor: B92

Nedelja, 08.05.2011.

13:26

Default images

Problem koji vi imate naziva se hiperhidroza ili pojačano znojenje. Može zahvatati veći deo tela, ili kao kod vas - samo stopala. Takođe, može se javiti od detinjstva, ili može biti uzrokovan nekim drugim faktorima kao što je uzimanje određenih lekova. Kada govorimo o lečenju, postoji nekoliko mogućnosti. Vama bih svakako preporučila da najpre probate lekove koji se mažu direktno na stopala, koji će Vam biti preporučeni od strane dermatologa. Upotreba lekova koji se piju, u Vašem slučaju nije preporučena iz tog razloga što ovi lekovi deluju na ceo organizam i mogu izazvati neželjene efekte, čak i na rad srca. Takođe, vredelo bi probati mogućnosti koje pruža komplementarna medicina, tu je metoda biorezonance, kao i akupunktura. Neki od biljnih preparata koji bi opuštajuće delovali na nervni sistem mogu Vam koristiti. Ukoliko sve navedene metode ne daju uspeha, Vaš lekar bi mogao preporučiti hiruršku intervenciju koja se u našoj zemlji radi u Sremskoj Kamenici. Vodite računa o higijeni stopala, upotrebljavajte samo pamučne čarape i obuću u kojoj će stopala biti provetrena, naročito tokom vrućih letnjih meseci.

Dr Aleksandra Bocokić Stefanović, lekar opšte prakse i specijalizant imunologije, Lekarinfo.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: