Humani Papiloma virus

Prije dvije godine ustanovljen je CIN II i genotipizacijom potvrđena prisutnost HPV 16. Ustanovljena je displazija grlića materice, pre godinu dana obavljen Letz. Nakon toga tri PAPA testa uredna. U zadnjem, točno godinu dana nakon zahvata piše: HPV. Ponovnom genotioizacijom ustanovljeno je prisustvo HPV 31. Liječnik kaže da ne trebam ništa i da dođem tek za godinu dana na pregled?! Zar do tada ništa? Mogu li se, kada i kako riješiti HPV-a. Imam stalnog partnera i za sada se štitimo prezervativom. Dokle?

Zdravlje

Izvor: B92

Nedelja, 08.05.2011.

13:23

Default images

Humani Papiloma virus je veoma često prisutan u opštoj populaciji. Na koži ili sluzokožama može praviti promene, koje nekada mogu biti rizične. U najvećem broju slučajeva organizam se sam u toku jedne do dve godine izbori sa infekcijom, i kolicina virusa se svede na nemerljive vrednosti. Pretpostavljam da je Vaš lekar iz tog razloga predložio kontrolu za godinu dana, mada bih ja ipak predložila da uradite Papa test nešto malo ranije. Do tada, ukoliko imate stalnog partnera ne morate koristiti prezervativ. Vodite računa o svom imunom sistemu, koristite probiotske kulture za jačanje sluzokože, dodatak cinka, minerala i vitamina D.

Dr Marija Stoiljković, specijalista ginekoligije sa akušerstvom, Lekarinfo.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: