Deca sklona infekcijama i ah1n1

Imam devojčicu od četiri i po godine koja je sklona respratornim infekcijama, ali bez većih komplikacija (dva puta je za sve ovo vreme imala opstrukciju koju smo resavali inhalacijom). Moje je pitanje da li preporucujete vakcinaciju protiv H1N1?

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 13.11.2009.

15:21

Default images

Odgovor - Odluku o vakcinaciji će doneti Vaš pedijatar koji redovno prati i kontroliše stanje Vaše devojčice. Vakcinacija je, za sada, jedina specifična mera koja štiti od zaraznih bolesti, pa tako i gripa.

Da nema vakcinacije mnoge bolesti bi i dalje dovodile do masovnog obolevanja i smrti stanovništva čitave planete.

Svetska zdravstvena organizacija daje preporuke za vakcinaciju. Stručni tim naših lekara donosi odluku o vakcinaciji u našoj zemlji prema epidemiološkoj situaciji i pojavi obolevanja od novog gripa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: