Subota, 07.06.2014.

13:49

Prostata propada od dugog sedenja

Izvor: Izvor: M. Vasiljeviæ / Veèernje novosti

Prostata propada od dugog sedenja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

Stane1982

pre 3 godine

Ja sam posle 10god muka i 50 urologa naleteo na neki caj i dal je od njega ili je vec telo krenulo samo da se leci, al ozdravio sam. Prostatitis se caj zove kao bolest il tako nesto slicno. A doktori su nam da se obesis :-( 10dana antibiotike i to je to, to bi i ja znao, nece niko da se posveti !

miki

pre 9 godina

@ djuka
mislim da nisi u pravu sto se tice prostatitisa i godina. i ja sam tako mislio dok sam bio mladji, ali kazu da se prostatitis moze javiti u bilo kojim godinama. Ja sam to zaradio jos kao mlad momak, samo u onim godinama nisam shvatao sta se sa mnom dogadja, nisam imao nekih neprijatnih simptoma i nisam to shvatao ozbiljno. Sad imam taj hronicni lecim se evo cetvrta godina ali bezuspesno.

Djuka

pre 9 godina

@ (miki, 7. jun 2014 21:32)

Nema na cemu Miki. Nisam dovoljno kvalifikovan ( medicinski brat) da dajem nikakve specificne saveta, ali imam dosta iskustva sa ovim u Nemackoj. Svako infekcija kada se ne tretira kako treba moze da dovede do trajnih posledica. Nemoj da ocajavas - idi kod urologa, ne znam da ali u BG ili NS ima nego dobra privatna urinoloska klinika i to idi ko nekog ko je iskusan, ali ima inostranog iskustva i trazi da ti punovo urade sve dijagnoze. Sigurno ako imas konstantne simptome postoji neki problem i necu da kazem da je nemoguce, ali da covek od 30 godina da ima hronicni prosatatis je zasita izuzetno retko. To je bolest starijih muskaraca od 50+. U medjuvremenu, saw palmetto i to ce ti pomoci i dosta brzo. Smanji se prostata, pomoze protok urina i semena. Jos da dodam postoje razliciti vrste prostatitisa - akutni, hronicni ( ne-bakteriski) i izuzetno redak - hronicni, a bakteriski koji vraca, ali i to se moze sa antibioticima u ogromnoj vecini slucajeva uspesno leciti. Ne treba jesti ni ljuto nislano i nikakko zestoka pica i previse alkohola. Srecno Miki - kao sto sam rekao - ima leka - samo treba na prava vrata pokucati.

Baki

pre 9 godina

Pre 7-8 godina imao sam bolnih problema, nakon iznenadnog pada imuniteta, i potom otkrivenih bakterija tamo dole. Upravo u tom periodu sam dosta vežbao i bio fizički aktivan, ali jači iznenadni stres uzrokovao je pad imuniteta. Posle toga brdo antibiotika, stalna poseta urologu, upala prostate. Savet mladjima, prevencija nije priča za džabe, kondom može da sačuva od mnogih kasnijih problema. Za zdravlje prostate dobar je cink, on je u sastavu prostate, može se redovno uzimati u tabletama jer ga slabo unosimo kroz redovnu ishranu, vidite više o tome internetu. Za imunitet, isto cink, vitamin c, beli luk, fizička aktivnost. Ako čovek još i ne puši, makar bio pušač ranije, pozitivan efekat je duplo jači.

ljubo

pre 9 godina

za Mikija,
svako jutro nastinu, najmanje pola sata pre dorucka piti caj od mlecike,rastavica i mecje sape/sve ima u zdravoj hrani/.1.nu kafenu kascicu caja preliti sa cetvrt litra kipuce vode,posle 5 minuta procediti i popiti caj.piti jednu vrstu od pomenutih cajeva 15 do 20 dana,zatim 2.gu pa 3.cu i tako sve u krug/neki kad ustanu piju kafu,ti pij caj/.pivo i gazirana pica zaboravi,dok po jedna casica apertiva ili casa vina po rucku ne smeta.cuvaj se prehlade,ne sedi na hladnu podlogu,ne gazi bos po hladnom a pogotovo ne u hladnu vodu.dobro je jesti i seme od bundeva,pogotovo od golosemenjaca/takodje ima u zdravoj hrani/.licno provereno,primenjujem ovu terapiju disciplinovano svako jutro vec 5 godina.u slucaju vece prehlade moze se primeniti terapija 2 puta na dan dok ne prodje upala.srecno.
ljubo.

sve najbolje

pre 9 godina

za Mikija

Saw Palmetto Serenoa repens.
http://en.wikipedia.org/wiki/Saw_palmetto_extract

http://www.hellenia.co.uk/products/Saw-Palmetto-High-Strength-1000mg-Tablets.html

Ja sam krenuo da uzimam tablete ove biljke pre jedno godinu dana. Razlog: opadanje kose. Saw Palmetto je poznat kao borac protiv mokracnih problema ali i kao inhibitor muskog hormona dihydrotestosterone (DHT) koji direktno ubija celije kose. ( Ne brini se za funkciju to nije isti hormon testosteron).
Tabletu uzimam ujutro i uvece. U zivotu sam uvek bio od osoba koje cesce uriniraju, a u poslednje vreme od neke 45. sam bas nocu isao i do 5-6 puta. Doktori su me pregledali ovde u UK ali nisu nasli nista ne regularno. Posle jedno 3-4 meseca od uzimanja ove pilule ja sam jednog dana shvatio da vise nemam problema sa mokrenje. Nadasve izvori kazu da ocvrscava mokracne puteve i prostatu, i u mom iskustvu ja bih rekao da je tako.
Sok od brusnice meni takodje sredjuje situaciju kada se prehladim.
Neko je pomenuo infekciju. Sasvim je moguce da se u tvojim godinama ne radi o prostati vec o infekciji bakterijom koja je domicilna u drugim krajevima sveta a u nama pravi cuda. Recimo Afrikanci je nose od rodjenja i nemaju problema a mi Evropljani ako je zakacimo tesko je identifikujemo i lecimo. Ako si spavao sa strancima ili nekim ko je bio sa strancima, mogao si da zakacis. Vredi mozda promeniti urologa. Uzdravlje.

Rade

pre 9 godina

Meni se desava kada u cugu za volano provedem oko 4h da mi je mokrenje jako otezano i moram da ga obavim u 2-3 navrata. Tako da ovo sedenje, ima logike.

Zoran

pre 9 godina

Imam 57 godina a vučem hroničnu upalu prostate nekih 30-ak godina (posledica infekcije - hlamidija trahomatis, a pre toga bakterijama - jednom je bio streptokokus viridans a drugi put stafilokokus aureus).
Urolog koji mi je tada ustanovio da upala ima hroničan karakter, savetovao mi je da svakodnevno praznim prostatu. To je i jedino što me je održalo. Ako slučajno preskočim jedan dan, odmah kreću bolovi i razne druge tegobe... E, sad, ovo može da bude problem, ako nemate stalnu partnerku. Zato sam postao zavisnik od pornografije, al' to je druga priča.
Od prirodnih metoda lečenja, uverio sam se da najviše pomažu semenke od belog duleka i tablete cinka (heliranog). Preporučujem i knjigu "Oboljenja prostate: Lečenje prostate bez upotrebe lekova", autor je Leon Šatov.

dejan

pre 9 godina

Sa 20 godina dobio sam dijagnozu prostatitisa i sledece 2 godine proveo ispijajuci razne antibiotike koji nisu pomogli. Promenio sam lekara i on je predlozio da prestanem da uzimam antibiotike a da naredna 3 meseca uzimam vitamin c, vitamin e, cink u tabletama i beli luk. Tako sam posle 3 meseca otisao na kontrolu gde je lekar masiranjem prostate uzeo sluz na analizu. Istu proceduru ponovio je i naredna 3 meseca a ja nastavio da pijem i jedem sve predlozeno. Vec je prvi uzorak bio sterilan a i naredna tri. Vecina tegoba je nestala posle 3 meseca a sve nakon 6 meseci. Pored svega poceo sam mnogo vise da vodim racuna o sebi, noge nikad mokre i bose, ledja nikad gola, sedenje na betonu nikako. Smanjio sam telesnu tezinu i izbacio kafu. Neko je ovde napisao da mu je od soka krusake bilo lakse i moje iskustvo sa kruskom je bilo pozitivno. Kod mene je pojacavanje imuniteta, zdrave navike i ishrana pomoglo. Danas imam 35 godina nemam nikakve tegobe ali se pridrzavam zdravih navika.

miki

pre 9 godina

@ djuka
hvala djuka na savetima.
ma i ja sam kao mlad zakacio neku infekciju, isao kod lekara, niko me nije shvatio ozbiljno, posle sam to zapustio, nisam mogao da zamislim sebe da u 20 i nekoj idem za prostatu kod lekara. sad imam taj hronicni prostatitis koji mi je unistio zivot skroz

Djuka

pre 9 godina

@ (miki, 7. jun 2014 15:43)
ja imam hronicni prostatitis i nista mi zivo ne pomaze, ako neko ima savet bio bih mu zahvalan. imam 30 god

Ja biti preporucio da odes kod nekog drugog urologa pa ces mozda dobiti drugaciju dijagnozu i terapiju. Meni je kada sam imao 18 godinu u Srbiji urolog dao pogresnu dijagnozu da bolujem od prostatitisa, a ja imao neku infekciju koju sam dobio na moru, pa sam cugao alkohol i to se zapustilo. Onda sam se preselio u Nemacku i ovde mi je iskusni doktor iz jedne od najboljih klinika rekao da to u mojim godinama to jednostacno nije moguce. Uradio mi je sve dijagnoze i on rekao ma kakav prostatitis - uzimao sam antibiotika oko 2 meseca i sve je proslo. Uz to je rekao, da nije to nista strasno - jednostavno imas osetljiviju prostatu kao sto neko ima osetljive sinuse ili zeludac. Za svaki slucaj dobro je proveriti da mozda nemas neku alergiju na odredjenu hranu ili pice pa se ta upala nekako posebno utice na prostatu. Uz to bi ti preporucio ako mozes da izdvojis novca i da kupis saw palmetto tablete u nekoj boljoj apoteci. Prepuno minerala i vitamina koji ce ti smanjiti upaljenu prostatu ako je trenutno uvecana, ali vazno je otici kod iskusnog urolaga da se urade dijagnoze i da dobijes antibiotika ako su potrebni….Srecno - znam kako je - ali ima leka.

Boro

pre 9 godina

Imam punih 72 god. I pre 5-6godina počeo sam da noću odlazim u wc 3-4 puta. Primetio sam da kada kasnije jedem obično voće imam žarenje kod uriniranja i to izrazito kada jedem jabuke ili višnje.A onda sam primetio da kada jedem kruške uveče idem na uriniranje 1do eventualno dva puta i nema žarenja . Od tada samo uveče jedem kruške kojih uvek imam zamrznute po 40 do 50 kg i to stare sorte i nemam više nikakvih problema. Verovatno nešto ima u onim sitnim zrncima kruške.Doduše ja se hranim orgenik hranom koju sam proizvodim i stalno sam fizički aktivan tako da verovatno i to utiče na odlično zdravlje. U svakom slučaju vredi probati sa kruškama pored ostali zdravih navika.

Gonzo

pre 9 godina

Jedna je stvar vrlo vazna u ovoj prici. Prilicno je ugodno, morate jednostavno imati sex ili na drugi nacin "izbacivati" spermu. 2 puta tjedno bi bilo pozeljno pazniti sistem. Da nebi doslo do infekcija zbog stajanja stare i dolaska nove sperme. Shvacajte ovo ozbiljno. Dakako kao sto je lijecnik rekao ne sjediti na hladno, hladna pića itd.

XY

pre 9 godina

Nije navedeno da redovna seksualna aktivnost utiče povoljno na zdravlje prostate. Organ koji radi, od koga se traži, teže oboleva. Takođe nije rečeno da atak na tkivo prostate, uzimanje malog njenog parčeta, provocira rak prostate.

Happy Pride Toronto

pre 9 godina

Dugacak tekst a vrlo malo toga je receno. Evo jedan savet muskarcima sa povecanom prostatom. Ako vas budjenje nocu radi odlaska u toalet nervira, prestanite da jedete meso i mlecne proizvode. Za 2 meseca bicete u mogucnosti da spavate 7 sati bez budjenja. Ne mogu da garantujem da ce svima pomoci ali meni jeste. Postoji veza izmedju konzumiranja mleka i problema sa prostatom. Ako su vam navike u ishrani vaznije od zdravlja onda nista.

Happy Pride Toronto

pre 9 godina

Dugacak tekst a vrlo malo toga je receno. Evo jedan savet muskarcima sa povecanom prostatom. Ako vas budjenje nocu radi odlaska u toalet nervira, prestanite da jedete meso i mlecne proizvode. Za 2 meseca bicete u mogucnosti da spavate 7 sati bez budjenja. Ne mogu da garantujem da ce svima pomoci ali meni jeste. Postoji veza izmedju konzumiranja mleka i problema sa prostatom. Ako su vam navike u ishrani vaznije od zdravlja onda nista.

Gonzo

pre 9 godina

Jedna je stvar vrlo vazna u ovoj prici. Prilicno je ugodno, morate jednostavno imati sex ili na drugi nacin "izbacivati" spermu. 2 puta tjedno bi bilo pozeljno pazniti sistem. Da nebi doslo do infekcija zbog stajanja stare i dolaska nove sperme. Shvacajte ovo ozbiljno. Dakako kao sto je lijecnik rekao ne sjediti na hladno, hladna pića itd.

XY

pre 9 godina

Nije navedeno da redovna seksualna aktivnost utiče povoljno na zdravlje prostate. Organ koji radi, od koga se traži, teže oboleva. Takođe nije rečeno da atak na tkivo prostate, uzimanje malog njenog parčeta, provocira rak prostate.

Boro

pre 9 godina

Imam punih 72 god. I pre 5-6godina počeo sam da noću odlazim u wc 3-4 puta. Primetio sam da kada kasnije jedem obično voće imam žarenje kod uriniranja i to izrazito kada jedem jabuke ili višnje.A onda sam primetio da kada jedem kruške uveče idem na uriniranje 1do eventualno dva puta i nema žarenja . Od tada samo uveče jedem kruške kojih uvek imam zamrznute po 40 do 50 kg i to stare sorte i nemam više nikakvih problema. Verovatno nešto ima u onim sitnim zrncima kruške.Doduše ja se hranim orgenik hranom koju sam proizvodim i stalno sam fizički aktivan tako da verovatno i to utiče na odlično zdravlje. U svakom slučaju vredi probati sa kruškama pored ostali zdravih navika.

Djuka

pre 9 godina

@ (miki, 7. jun 2014 15:43)
ja imam hronicni prostatitis i nista mi zivo ne pomaze, ako neko ima savet bio bih mu zahvalan. imam 30 god

Ja biti preporucio da odes kod nekog drugog urologa pa ces mozda dobiti drugaciju dijagnozu i terapiju. Meni je kada sam imao 18 godinu u Srbiji urolog dao pogresnu dijagnozu da bolujem od prostatitisa, a ja imao neku infekciju koju sam dobio na moru, pa sam cugao alkohol i to se zapustilo. Onda sam se preselio u Nemacku i ovde mi je iskusni doktor iz jedne od najboljih klinika rekao da to u mojim godinama to jednostacno nije moguce. Uradio mi je sve dijagnoze i on rekao ma kakav prostatitis - uzimao sam antibiotika oko 2 meseca i sve je proslo. Uz to je rekao, da nije to nista strasno - jednostavno imas osetljiviju prostatu kao sto neko ima osetljive sinuse ili zeludac. Za svaki slucaj dobro je proveriti da mozda nemas neku alergiju na odredjenu hranu ili pice pa se ta upala nekako posebno utice na prostatu. Uz to bi ti preporucio ako mozes da izdvojis novca i da kupis saw palmetto tablete u nekoj boljoj apoteci. Prepuno minerala i vitamina koji ce ti smanjiti upaljenu prostatu ako je trenutno uvecana, ali vazno je otici kod iskusnog urolaga da se urade dijagnoze i da dobijes antibiotika ako su potrebni….Srecno - znam kako je - ali ima leka.

dejan

pre 9 godina

Sa 20 godina dobio sam dijagnozu prostatitisa i sledece 2 godine proveo ispijajuci razne antibiotike koji nisu pomogli. Promenio sam lekara i on je predlozio da prestanem da uzimam antibiotike a da naredna 3 meseca uzimam vitamin c, vitamin e, cink u tabletama i beli luk. Tako sam posle 3 meseca otisao na kontrolu gde je lekar masiranjem prostate uzeo sluz na analizu. Istu proceduru ponovio je i naredna 3 meseca a ja nastavio da pijem i jedem sve predlozeno. Vec je prvi uzorak bio sterilan a i naredna tri. Vecina tegoba je nestala posle 3 meseca a sve nakon 6 meseci. Pored svega poceo sam mnogo vise da vodim racuna o sebi, noge nikad mokre i bose, ledja nikad gola, sedenje na betonu nikako. Smanjio sam telesnu tezinu i izbacio kafu. Neko je ovde napisao da mu je od soka krusake bilo lakse i moje iskustvo sa kruskom je bilo pozitivno. Kod mene je pojacavanje imuniteta, zdrave navike i ishrana pomoglo. Danas imam 35 godina nemam nikakve tegobe ali se pridrzavam zdravih navika.

Djuka

pre 9 godina

@ (miki, 7. jun 2014 21:32)

Nema na cemu Miki. Nisam dovoljno kvalifikovan ( medicinski brat) da dajem nikakve specificne saveta, ali imam dosta iskustva sa ovim u Nemackoj. Svako infekcija kada se ne tretira kako treba moze da dovede do trajnih posledica. Nemoj da ocajavas - idi kod urologa, ne znam da ali u BG ili NS ima nego dobra privatna urinoloska klinika i to idi ko nekog ko je iskusan, ali ima inostranog iskustva i trazi da ti punovo urade sve dijagnoze. Sigurno ako imas konstantne simptome postoji neki problem i necu da kazem da je nemoguce, ali da covek od 30 godina da ima hronicni prosatatis je zasita izuzetno retko. To je bolest starijih muskaraca od 50+. U medjuvremenu, saw palmetto i to ce ti pomoci i dosta brzo. Smanji se prostata, pomoze protok urina i semena. Jos da dodam postoje razliciti vrste prostatitisa - akutni, hronicni ( ne-bakteriski) i izuzetno redak - hronicni, a bakteriski koji vraca, ali i to se moze sa antibioticima u ogromnoj vecini slucajeva uspesno leciti. Ne treba jesti ni ljuto nislano i nikakko zestoka pica i previse alkohola. Srecno Miki - kao sto sam rekao - ima leka - samo treba na prava vrata pokucati.

miki

pre 9 godina

@ djuka
hvala djuka na savetima.
ma i ja sam kao mlad zakacio neku infekciju, isao kod lekara, niko me nije shvatio ozbiljno, posle sam to zapustio, nisam mogao da zamislim sebe da u 20 i nekoj idem za prostatu kod lekara. sad imam taj hronicni prostatitis koji mi je unistio zivot skroz

Zoran

pre 9 godina

Imam 57 godina a vučem hroničnu upalu prostate nekih 30-ak godina (posledica infekcije - hlamidija trahomatis, a pre toga bakterijama - jednom je bio streptokokus viridans a drugi put stafilokokus aureus).
Urolog koji mi je tada ustanovio da upala ima hroničan karakter, savetovao mi je da svakodnevno praznim prostatu. To je i jedino što me je održalo. Ako slučajno preskočim jedan dan, odmah kreću bolovi i razne druge tegobe... E, sad, ovo može da bude problem, ako nemate stalnu partnerku. Zato sam postao zavisnik od pornografije, al' to je druga priča.
Od prirodnih metoda lečenja, uverio sam se da najviše pomažu semenke od belog duleka i tablete cinka (heliranog). Preporučujem i knjigu "Oboljenja prostate: Lečenje prostate bez upotrebe lekova", autor je Leon Šatov.

Baki

pre 9 godina

Pre 7-8 godina imao sam bolnih problema, nakon iznenadnog pada imuniteta, i potom otkrivenih bakterija tamo dole. Upravo u tom periodu sam dosta vežbao i bio fizički aktivan, ali jači iznenadni stres uzrokovao je pad imuniteta. Posle toga brdo antibiotika, stalna poseta urologu, upala prostate. Savet mladjima, prevencija nije priča za džabe, kondom može da sačuva od mnogih kasnijih problema. Za zdravlje prostate dobar je cink, on je u sastavu prostate, može se redovno uzimati u tabletama jer ga slabo unosimo kroz redovnu ishranu, vidite više o tome internetu. Za imunitet, isto cink, vitamin c, beli luk, fizička aktivnost. Ako čovek još i ne puši, makar bio pušač ranije, pozitivan efekat je duplo jači.

Rade

pre 9 godina

Meni se desava kada u cugu za volano provedem oko 4h da mi je mokrenje jako otezano i moram da ga obavim u 2-3 navrata. Tako da ovo sedenje, ima logike.

sve najbolje

pre 9 godina

za Mikija

Saw Palmetto Serenoa repens.
http://en.wikipedia.org/wiki/Saw_palmetto_extract

http://www.hellenia.co.uk/products/Saw-Palmetto-High-Strength-1000mg-Tablets.html

Ja sam krenuo da uzimam tablete ove biljke pre jedno godinu dana. Razlog: opadanje kose. Saw Palmetto je poznat kao borac protiv mokracnih problema ali i kao inhibitor muskog hormona dihydrotestosterone (DHT) koji direktno ubija celije kose. ( Ne brini se za funkciju to nije isti hormon testosteron).
Tabletu uzimam ujutro i uvece. U zivotu sam uvek bio od osoba koje cesce uriniraju, a u poslednje vreme od neke 45. sam bas nocu isao i do 5-6 puta. Doktori su me pregledali ovde u UK ali nisu nasli nista ne regularno. Posle jedno 3-4 meseca od uzimanja ove pilule ja sam jednog dana shvatio da vise nemam problema sa mokrenje. Nadasve izvori kazu da ocvrscava mokracne puteve i prostatu, i u mom iskustvu ja bih rekao da je tako.
Sok od brusnice meni takodje sredjuje situaciju kada se prehladim.
Neko je pomenuo infekciju. Sasvim je moguce da se u tvojim godinama ne radi o prostati vec o infekciji bakterijom koja je domicilna u drugim krajevima sveta a u nama pravi cuda. Recimo Afrikanci je nose od rodjenja i nemaju problema a mi Evropljani ako je zakacimo tesko je identifikujemo i lecimo. Ako si spavao sa strancima ili nekim ko je bio sa strancima, mogao si da zakacis. Vredi mozda promeniti urologa. Uzdravlje.

miki

pre 9 godina

@ djuka
mislim da nisi u pravu sto se tice prostatitisa i godina. i ja sam tako mislio dok sam bio mladji, ali kazu da se prostatitis moze javiti u bilo kojim godinama. Ja sam to zaradio jos kao mlad momak, samo u onim godinama nisam shvatao sta se sa mnom dogadja, nisam imao nekih neprijatnih simptoma i nisam to shvatao ozbiljno. Sad imam taj hronicni lecim se evo cetvrta godina ali bezuspesno.

Stane1982

pre 3 godine

Ja sam posle 10god muka i 50 urologa naleteo na neki caj i dal je od njega ili je vec telo krenulo samo da se leci, al ozdravio sam. Prostatitis se caj zove kao bolest il tako nesto slicno. A doktori su nam da se obesis :-( 10dana antibiotike i to je to, to bi i ja znao, nece niko da se posveti !

ljubo

pre 9 godina

za Mikija,
svako jutro nastinu, najmanje pola sata pre dorucka piti caj od mlecike,rastavica i mecje sape/sve ima u zdravoj hrani/.1.nu kafenu kascicu caja preliti sa cetvrt litra kipuce vode,posle 5 minuta procediti i popiti caj.piti jednu vrstu od pomenutih cajeva 15 do 20 dana,zatim 2.gu pa 3.cu i tako sve u krug/neki kad ustanu piju kafu,ti pij caj/.pivo i gazirana pica zaboravi,dok po jedna casica apertiva ili casa vina po rucku ne smeta.cuvaj se prehlade,ne sedi na hladnu podlogu,ne gazi bos po hladnom a pogotovo ne u hladnu vodu.dobro je jesti i seme od bundeva,pogotovo od golosemenjaca/takodje ima u zdravoj hrani/.licno provereno,primenjujem ovu terapiju disciplinovano svako jutro vec 5 godina.u slucaju vece prehlade moze se primeniti terapija 2 puta na dan dok ne prodje upala.srecno.
ljubo.

Happy Pride Toronto

pre 9 godina

Dugacak tekst a vrlo malo toga je receno. Evo jedan savet muskarcima sa povecanom prostatom. Ako vas budjenje nocu radi odlaska u toalet nervira, prestanite da jedete meso i mlecne proizvode. Za 2 meseca bicete u mogucnosti da spavate 7 sati bez budjenja. Ne mogu da garantujem da ce svima pomoci ali meni jeste. Postoji veza izmedju konzumiranja mleka i problema sa prostatom. Ako su vam navike u ishrani vaznije od zdravlja onda nista.

XY

pre 9 godina

Nije navedeno da redovna seksualna aktivnost utiče povoljno na zdravlje prostate. Organ koji radi, od koga se traži, teže oboleva. Takođe nije rečeno da atak na tkivo prostate, uzimanje malog njenog parčeta, provocira rak prostate.

Boro

pre 9 godina

Imam punih 72 god. I pre 5-6godina počeo sam da noću odlazim u wc 3-4 puta. Primetio sam da kada kasnije jedem obično voće imam žarenje kod uriniranja i to izrazito kada jedem jabuke ili višnje.A onda sam primetio da kada jedem kruške uveče idem na uriniranje 1do eventualno dva puta i nema žarenja . Od tada samo uveče jedem kruške kojih uvek imam zamrznute po 40 do 50 kg i to stare sorte i nemam više nikakvih problema. Verovatno nešto ima u onim sitnim zrncima kruške.Doduše ja se hranim orgenik hranom koju sam proizvodim i stalno sam fizički aktivan tako da verovatno i to utiče na odlično zdravlje. U svakom slučaju vredi probati sa kruškama pored ostali zdravih navika.

Djuka

pre 9 godina

@ (miki, 7. jun 2014 15:43)
ja imam hronicni prostatitis i nista mi zivo ne pomaze, ako neko ima savet bio bih mu zahvalan. imam 30 god

Ja biti preporucio da odes kod nekog drugog urologa pa ces mozda dobiti drugaciju dijagnozu i terapiju. Meni je kada sam imao 18 godinu u Srbiji urolog dao pogresnu dijagnozu da bolujem od prostatitisa, a ja imao neku infekciju koju sam dobio na moru, pa sam cugao alkohol i to se zapustilo. Onda sam se preselio u Nemacku i ovde mi je iskusni doktor iz jedne od najboljih klinika rekao da to u mojim godinama to jednostacno nije moguce. Uradio mi je sve dijagnoze i on rekao ma kakav prostatitis - uzimao sam antibiotika oko 2 meseca i sve je proslo. Uz to je rekao, da nije to nista strasno - jednostavno imas osetljiviju prostatu kao sto neko ima osetljive sinuse ili zeludac. Za svaki slucaj dobro je proveriti da mozda nemas neku alergiju na odredjenu hranu ili pice pa se ta upala nekako posebno utice na prostatu. Uz to bi ti preporucio ako mozes da izdvojis novca i da kupis saw palmetto tablete u nekoj boljoj apoteci. Prepuno minerala i vitamina koji ce ti smanjiti upaljenu prostatu ako je trenutno uvecana, ali vazno je otici kod iskusnog urolaga da se urade dijagnoze i da dobijes antibiotika ako su potrebni….Srecno - znam kako je - ali ima leka.

Gonzo

pre 9 godina

Jedna je stvar vrlo vazna u ovoj prici. Prilicno je ugodno, morate jednostavno imati sex ili na drugi nacin "izbacivati" spermu. 2 puta tjedno bi bilo pozeljno pazniti sistem. Da nebi doslo do infekcija zbog stajanja stare i dolaska nove sperme. Shvacajte ovo ozbiljno. Dakako kao sto je lijecnik rekao ne sjediti na hladno, hladna pića itd.

miki

pre 9 godina

@ djuka
hvala djuka na savetima.
ma i ja sam kao mlad zakacio neku infekciju, isao kod lekara, niko me nije shvatio ozbiljno, posle sam to zapustio, nisam mogao da zamislim sebe da u 20 i nekoj idem za prostatu kod lekara. sad imam taj hronicni prostatitis koji mi je unistio zivot skroz

Djuka

pre 9 godina

@ (miki, 7. jun 2014 21:32)

Nema na cemu Miki. Nisam dovoljno kvalifikovan ( medicinski brat) da dajem nikakve specificne saveta, ali imam dosta iskustva sa ovim u Nemackoj. Svako infekcija kada se ne tretira kako treba moze da dovede do trajnih posledica. Nemoj da ocajavas - idi kod urologa, ne znam da ali u BG ili NS ima nego dobra privatna urinoloska klinika i to idi ko nekog ko je iskusan, ali ima inostranog iskustva i trazi da ti punovo urade sve dijagnoze. Sigurno ako imas konstantne simptome postoji neki problem i necu da kazem da je nemoguce, ali da covek od 30 godina da ima hronicni prosatatis je zasita izuzetno retko. To je bolest starijih muskaraca od 50+. U medjuvremenu, saw palmetto i to ce ti pomoci i dosta brzo. Smanji se prostata, pomoze protok urina i semena. Jos da dodam postoje razliciti vrste prostatitisa - akutni, hronicni ( ne-bakteriski) i izuzetno redak - hronicni, a bakteriski koji vraca, ali i to se moze sa antibioticima u ogromnoj vecini slucajeva uspesno leciti. Ne treba jesti ni ljuto nislano i nikakko zestoka pica i previse alkohola. Srecno Miki - kao sto sam rekao - ima leka - samo treba na prava vrata pokucati.

miki

pre 9 godina

@ djuka
mislim da nisi u pravu sto se tice prostatitisa i godina. i ja sam tako mislio dok sam bio mladji, ali kazu da se prostatitis moze javiti u bilo kojim godinama. Ja sam to zaradio jos kao mlad momak, samo u onim godinama nisam shvatao sta se sa mnom dogadja, nisam imao nekih neprijatnih simptoma i nisam to shvatao ozbiljno. Sad imam taj hronicni lecim se evo cetvrta godina ali bezuspesno.

dejan

pre 9 godina

Sa 20 godina dobio sam dijagnozu prostatitisa i sledece 2 godine proveo ispijajuci razne antibiotike koji nisu pomogli. Promenio sam lekara i on je predlozio da prestanem da uzimam antibiotike a da naredna 3 meseca uzimam vitamin c, vitamin e, cink u tabletama i beli luk. Tako sam posle 3 meseca otisao na kontrolu gde je lekar masiranjem prostate uzeo sluz na analizu. Istu proceduru ponovio je i naredna 3 meseca a ja nastavio da pijem i jedem sve predlozeno. Vec je prvi uzorak bio sterilan a i naredna tri. Vecina tegoba je nestala posle 3 meseca a sve nakon 6 meseci. Pored svega poceo sam mnogo vise da vodim racuna o sebi, noge nikad mokre i bose, ledja nikad gola, sedenje na betonu nikako. Smanjio sam telesnu tezinu i izbacio kafu. Neko je ovde napisao da mu je od soka krusake bilo lakse i moje iskustvo sa kruskom je bilo pozitivno. Kod mene je pojacavanje imuniteta, zdrave navike i ishrana pomoglo. Danas imam 35 godina nemam nikakve tegobe ali se pridrzavam zdravih navika.

Rade

pre 9 godina

Meni se desava kada u cugu za volano provedem oko 4h da mi je mokrenje jako otezano i moram da ga obavim u 2-3 navrata. Tako da ovo sedenje, ima logike.

sve najbolje

pre 9 godina

za Mikija

Saw Palmetto Serenoa repens.
http://en.wikipedia.org/wiki/Saw_palmetto_extract

http://www.hellenia.co.uk/products/Saw-Palmetto-High-Strength-1000mg-Tablets.html

Ja sam krenuo da uzimam tablete ove biljke pre jedno godinu dana. Razlog: opadanje kose. Saw Palmetto je poznat kao borac protiv mokracnih problema ali i kao inhibitor muskog hormona dihydrotestosterone (DHT) koji direktno ubija celije kose. ( Ne brini se za funkciju to nije isti hormon testosteron).
Tabletu uzimam ujutro i uvece. U zivotu sam uvek bio od osoba koje cesce uriniraju, a u poslednje vreme od neke 45. sam bas nocu isao i do 5-6 puta. Doktori su me pregledali ovde u UK ali nisu nasli nista ne regularno. Posle jedno 3-4 meseca od uzimanja ove pilule ja sam jednog dana shvatio da vise nemam problema sa mokrenje. Nadasve izvori kazu da ocvrscava mokracne puteve i prostatu, i u mom iskustvu ja bih rekao da je tako.
Sok od brusnice meni takodje sredjuje situaciju kada se prehladim.
Neko je pomenuo infekciju. Sasvim je moguce da se u tvojim godinama ne radi o prostati vec o infekciji bakterijom koja je domicilna u drugim krajevima sveta a u nama pravi cuda. Recimo Afrikanci je nose od rodjenja i nemaju problema a mi Evropljani ako je zakacimo tesko je identifikujemo i lecimo. Ako si spavao sa strancima ili nekim ko je bio sa strancima, mogao si da zakacis. Vredi mozda promeniti urologa. Uzdravlje.

ljubo

pre 9 godina

za Mikija,
svako jutro nastinu, najmanje pola sata pre dorucka piti caj od mlecike,rastavica i mecje sape/sve ima u zdravoj hrani/.1.nu kafenu kascicu caja preliti sa cetvrt litra kipuce vode,posle 5 minuta procediti i popiti caj.piti jednu vrstu od pomenutih cajeva 15 do 20 dana,zatim 2.gu pa 3.cu i tako sve u krug/neki kad ustanu piju kafu,ti pij caj/.pivo i gazirana pica zaboravi,dok po jedna casica apertiva ili casa vina po rucku ne smeta.cuvaj se prehlade,ne sedi na hladnu podlogu,ne gazi bos po hladnom a pogotovo ne u hladnu vodu.dobro je jesti i seme od bundeva,pogotovo od golosemenjaca/takodje ima u zdravoj hrani/.licno provereno,primenjujem ovu terapiju disciplinovano svako jutro vec 5 godina.u slucaju vece prehlade moze se primeniti terapija 2 puta na dan dok ne prodje upala.srecno.
ljubo.

Baki

pre 9 godina

Pre 7-8 godina imao sam bolnih problema, nakon iznenadnog pada imuniteta, i potom otkrivenih bakterija tamo dole. Upravo u tom periodu sam dosta vežbao i bio fizički aktivan, ali jači iznenadni stres uzrokovao je pad imuniteta. Posle toga brdo antibiotika, stalna poseta urologu, upala prostate. Savet mladjima, prevencija nije priča za džabe, kondom može da sačuva od mnogih kasnijih problema. Za zdravlje prostate dobar je cink, on je u sastavu prostate, može se redovno uzimati u tabletama jer ga slabo unosimo kroz redovnu ishranu, vidite više o tome internetu. Za imunitet, isto cink, vitamin c, beli luk, fizička aktivnost. Ako čovek još i ne puši, makar bio pušač ranije, pozitivan efekat je duplo jači.

Zoran

pre 9 godina

Imam 57 godina a vučem hroničnu upalu prostate nekih 30-ak godina (posledica infekcije - hlamidija trahomatis, a pre toga bakterijama - jednom je bio streptokokus viridans a drugi put stafilokokus aureus).
Urolog koji mi je tada ustanovio da upala ima hroničan karakter, savetovao mi je da svakodnevno praznim prostatu. To je i jedino što me je održalo. Ako slučajno preskočim jedan dan, odmah kreću bolovi i razne druge tegobe... E, sad, ovo može da bude problem, ako nemate stalnu partnerku. Zato sam postao zavisnik od pornografije, al' to je druga priča.
Od prirodnih metoda lečenja, uverio sam se da najviše pomažu semenke od belog duleka i tablete cinka (heliranog). Preporučujem i knjigu "Oboljenja prostate: Lečenje prostate bez upotrebe lekova", autor je Leon Šatov.

Stane1982

pre 3 godine

Ja sam posle 10god muka i 50 urologa naleteo na neki caj i dal je od njega ili je vec telo krenulo samo da se leci, al ozdravio sam. Prostatitis se caj zove kao bolest il tako nesto slicno. A doktori su nam da se obesis :-( 10dana antibiotike i to je to, to bi i ja znao, nece niko da se posveti !