Dizanje tegova sprečava dijabetes

Svakodnevno polusatno vežbanje sa tegovima u trajanju od pet dana u nedelji smanjilo je rizik od nastanka dijabetesa za čak 34 odsto.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar

 1. @DarkoZ:

  Dao sam ti minus, ili si se pogresno izrazio ili pravis gresku :) U seceru nema ni masti ni aminokiselina, vec samo secera ;) Zavisno koj je tip secera, moze biti ili on sam (vezbaci koriste dekstrozu iliti glukozu), a moze nesto komplikovanije (konzumni secer ili fruktozni sirup), ili jos komplikovanije (oligosaharidi - korica hleba), ili jos kompleksniji

  Generalno, ja ne znam sta je problem ili sta je novo ovde. Da li je problem u novinama koje uvek izvedu neke povrsne zakljucke ili objave nesto kao novo, itd. Prevencija dijabetesa II je pod broj jedan ishrana (sto manje prostih secera, i skroba), pod broj 2 fizicka aktivnost (i setnja, a i dizanje tegova smanjuju rezistentnost na insulin pa pankreas ne mora da ga luci previse), pod 3 stres... Ostalo nije u toj meri uticajno.
  (Milos, 23. septembar 2012 12:32)

  # Link komentara

 2. ja onda nema shanse da obolim ,xexe, iz bencha dizem 135kg svaki dan skoro ':) kapiram da ce to da mi napravi neki drugi problem kasnije ...bem li ga...
   (vavedenje, 23. septembar 2012 02:45)

  # Link komentara

 3. Naravno, misic u toku vezbanja sagoreva masti, ugljene hidrate i aminokiseline koje se nalaze u seceru. Tako da ako se preforsirate u vezbanju, docice do podrhtavanja u celom telu zbog kolapsa u balansu secera u organizmu. Umereno vezbanje u roku od 45 minuta je i vise nego dovoljno na dan. Sve vise od toga je opterecenje misicnih vlakana i pucanje istih. 5 dana u nedelji ali rad sa razlicitim grupama misica. Jedan te isti misic svakog dana dovodi do umora i kontra efekta.
   (DarkoZ, 22. septembar 2012 21:21)

  # Link komentara

 4. A kako je izolovan metodoloski samo faktor vezbanja? Sta je sa faktorom ishrane, jer ljudi koji vezbaju paze i na ishranu? Naravno tu je i pitanje organizacije zivota, odmora i eventualno koriscenje dodataka u ishrani, vitamina minerala i slicno. Ostaje pitanje koliko onda covek moze da se osloni sano na vezbanje, a da konzumira slatkise, peciva, slano i slicno?
   (te kvondo strikes back, 22. septembar 2012 13:48)

  # Link komentara

 5. a koliko povecava rizik za oboljenja srca?
  (seljadin, 22. septembar 2012 12:11)

  # Link komentara

Razvijen kondom koji blokira virus HIV

25.07.2014. | Komentari: 10

Prezervativ koji je razvila australijska kompanija Ansell, a koji će se uskoro naći na tržištu, nije obično zaštitno sredstvo.

Psi

Koju ljudsku hranu psima ne smete davati?

25.07.2014. | Komentari: 0

Pas nije kanta za đubre kojoj je dobro sve što je vama višak. Pre nego što svome psu poslužite sve ostatke vašega obroka, proverite koju "ljudsku" hranu uopšte sme da jede, a koja mu šteti.