Probao je sve dijete za koje je u životu čuo, a samo ovo mu je pomoglo da se zauvek reši kilograma

Jedan muškarac probao je sve dijete do kojih je došao ne bi li izgubio višak kilograma i rešio da otkrije šta je to njemu najviše pomoglo.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 23.07.2019.

13:29

Probao je sve dijete za koje je u životu čuo, a samo ovo mu je pomoglo da se zauvek reši kilograma
Foto: Depositphotos/Subbotina

Marko Holst probao je između ostalog i Dukan dijetu, dijetu South Beach, Paleo dijetu, poludnevni post, ishranu bez ugljenih hidrata i sa minimum kalorija. Prema njegovim rečima, čak 95 odsto dijeta će biti trenutno efektne i njihov efekat prestaje nakon godinu dana. Razlog je u tome što veliki broj ovih dijeta zahteva izbacivanje nekih vrsta namirnica koje su veliko iskušenje za mnoge.

On je studirao medicinu i zaštitu zdravlja i iz svog iskustva kaže da najviše grešimo kada neku dijetu posmatramo kao vremenski ograničenu.

"Držimo dijetu mesec ili dva, a možda čak i tri. Ali to neće držati višak kilograma podalje od nas ukoliko se vratimo starim navikama. Ne postoji jedna savršena dijeta već možete samo da nađete onu koja vama lično najviše odgovara", rekao je on.

Savetuje da izbegavamo "tečne kalorije" i da kada je vežbanje u pitanju uvek treniramo sa nekim. On je pronašao tri prijatelja sa kojma ide u teretanu i na boks treninge. Odustao je od alkohola na tri meseca i primetio kako su se njegov umor i žudnja za nezdravom hranom smanjile.

"Prva tri meseca je pakao, ali posle se osećate kao da ste neko drugi ko nema nikakav teret na sebi. Prestanite da tražite magično oružje protiv kilograma već sredite vašu hranu, jer ako loše jedete loše ćete i izgledati", kaže on.

Tajna je u tome da sebi ne zabranjujete da jedete nešto, već da budete pametni i pametnije birate namirnice. Dijete koje izbacuju pojedine namirnice učiniće da u vašem telu nastane disbalans vitamina i minerala i tako možete da imate veće posledice nego što je višak kilograma, piše Daily Star. Posvetite vašoj ishrani malo više pažnjei rezultati neće izostati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: