Ovih zdravstvenih navika se treba pridržavati

Autori knjige “Nova zdravstvena pravila” podelili su nekoliko jednostavnih i neočekivanih navika kojih bi svi trebalo da se pridržavaju.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 13.02.2015.

11:50

Default images

Foto: Pixabay

Većina dijeta za doručak preporučuje voće i žitarice, ali u ovoj knjizi se savetuje suprotno, prenosi Hafington.

Takođe, naglašeno je da nogama treba posvetiti dosta pažnje, a da je maslinovo ulje bolje koristiti u salatama, a ne prilikom kuvanja.

Evo i ostalih korisnih saveta koje su naveli.

Sve što ste znali o doručku je pogrešno

Foto: Janine/Flickr.com

Ne jedite voće i žitarice ujutro, ne treba vam taj šećer i gluten. Sa dozom zdravih masti dobro ćete započeti svoj dan. Ujutro pojedite kuvana ili pržena jaja sa salatom, sardinu na hlebu bez glutena ili pola avokada koji treba da poprskate sokom od limuna ili maslinovim uljem, posolite ga i pojedite kao grejp.

Ne brojte kalorije već vodite računa o njihovom izvoru

Foto: epSos .de/Flickr.com

Zbog brojanja kalorija možete početi da koristite veštačke zaslađivače i konzervanse koji su najgora moguća stvar za vaš organizam. Umesto toga, jedite zdravu ekološku hranu koja je bogata hranjivim sastojcima. Obratite pažnju na izvor vaših kalorija, a ne na njihov broj.

Posvetite pažnju stopalima

Foto: Josh/Flickr.com

Ona su jedan od glavnih delova vašeg tela. Budite dobri prema njima. Dok perete sudove ili pričate telefonom, prelazite stopalima preko teniske loptice, svakom nogom po pet minuta. Na ovaj način opuštate sve mišiće u stopalima.

Maslinovo ulje u salati

Foto: cyclonebill/Flickr.com

Dobre masnoće koje se dobijaju iz maslinovog ulja menjaju svoju vrednost kada se ulje zagreje. To ne znači da loše deluju na vaš organizam, već menjaju neka od svojih magičnih svojstava. I dalje možete koristiti maslinovo ulje dok pržite ribu, ali ne zaboravite da ga stavite i u salatu.

Na svaki sat prošetajte bar pet minuta

Foto: Beverley Goodwin/Flickr.com

Ovo je lako reći, ali teško uraditi. Međutim, postavite sebi cilj, napišite podsetnik i zalepite ga negde gde ćete uvek moći da ga vidite. Nakon 55 minuta posla, ustanite, protegnite se i prošetajte bar pet minuta. Osim što ćete pomoći svom telu i um će vam biti zahvalan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: