Od kojih namirnica se najčešće razbolevamo i gde?

Pogledajte info-grafiku koja prikazuje od kojih namirnica se najčešće razbolevamo, kao i lokacije na kojima najčešće dolazi do kontaminacije, prenosi "Huffington Post".

Zdravlje

Izvor: Huffington Post

Nedelja, 03.08.2014.

18:50

Default images

Primera radi, jedan od šest Amerikanaca se svake godine razboli od kontaminirane hrane. Patogeni kao što je ešerihija, najčešći su krivci koji izazivaju simptome poput groznice, dijareje i povraćanja.

Najveći broj ljudi razboli se od hrane koju jedu u restoranima, a voće je najčešći uzrok bolesti izazvanih hranom, sudeći po podacima Centra za kontrolu bolesti u SAD.

Podaci centra pokazuju da se tokom 2012. godine od morskih životinja razbolela 601 osoba, od kopnenih životinja 1.736, dok su zbog bolesti izazvanih biljkama pomoć potražile 1.754 osobe.

Među najčešćim lokacijama na kojima je dolazilo do kontaminacije, na prvom mestu se nalaze restorani, a potom slede prijemi, dom i druga mesta.
Više detalja možete videti na ovoj info-grafici:

Foto: Image courtesy of Apolonia / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: