Koliko jede jedan olimpijac?

Plivač Rajan Lohte sanja o tome da osvoji zlato na Olimpijadi 2016. a nada se da će mu u tome pomoći njegov apetit.

Zdravlje

Izvor: Daily Mail

Četvrtak, 31.07.2014.

16:41

Default images

Foto: Nick Nguyen / Flickr.com

Ovaj plivač koji će početkom avgusta napuniti 30 godina, fotografisao je jedan svoj obrok čija nutritivna vrednost, prema njegovim tvrdnjama, premašuje 10.000 kcal. Iako normalan muškarac treba da unosi u proseku oko 2.500 kcal dnevno, kako bi održavao normalnu težinu, profesionalni sportisti troše i do 7.000 kcal dnevno.

"Osobe kao što je Rajan, treniraju dugo, a provedu i duge periode tokom dana kada ne jedu ništa", kaže Luis Džejms profesor nutricionizma na Lafboro univerzitetu u Velikoj Britaniji.

"Očekivao bih da neko poput Lohtea unosi oko 10.000 kcal dnevno, ali u jednom obroku to zaista zvuči previše".

Lohte koji je proglašen za najzgodnijeg muškarca 2012. prema izboru magazina Men's Health, nije jedini koji ima neverovatan apetit. Majkl Felps je svojevremeno izjavio da unosi oko 12.000 kcal dnevno, ali je kasnije dodao da je reč o mitu.

Lohte je nekada bio zavisnik od "brze hrane", a za Men's Health kaže da se sada hrani zdravije.

Njegova omiljena hrana koju jede posle napornih vežbanja sastoji se od dva pileća filea sa puterom i parmezanom uz integralne špagete i salatu sa limunovim sokom i maslinovim uljem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: