Med leči i pijanstvo

Podugačkoj listi neverovatnih svojstava meda stručnjaci su dodali i da je reč o odličnom savezniku u borbi protiv posledica preterivanja u konzumiranju alkohola! Takođe, umesto maske za lice ili omiljenog proizvoda za negu usana probajte slatki pčelinji produkt.

Izvor: rts.rs Izvor:
Podeli

Za čuvenu egipatsku lepoticu Kleopatru priča se da se negovala kupajući se u mleku u kojem je prethodno rastvoren med.

Bez obzira na to da li je reč o izmišljenoj priči ili tačnim podacima o životu legendarne vladarke, nije iznenađujuće što se i dalje o tome govori.

Med odlično neguje kožu, delotvoran je antiseptik i fantastična zamena za šećer.

Međutim, malo je poznato da će „slatkiš" koji proizvode pčele biti odličan saveznik posle pijanstva.

Posle samo dve-tri kašičice meda neka čašica više biće zaboravljena za tren oka zahvaljujući fruktozi koja će ubrzati metabolizam i „proterati" alkohol iz tela.

Kada osećate da nije baš sve u najboljem redu, to jest da grip ili prehlada kucaju na vaša vrata, bolnom grlu najviše će prijati mešavina koja se dobija od soka jednog limuna i nekoliko kašičica meda.

Umesto hidrantne kreme na lice (ili bilo koji deo tela gde ste primetili da vam je koža suva) nanesite malo meda, sačekajte tridesetak minuta i isperite.

I poslednji savet stručnjaka za ovaj put – kada ostanete bez omiljenog proizvoda za negu usana probajte med!

Foto: freedigitalphotos.net

Prati B92 na Viberu

Ishrana

Najzdraviji kolačić na svetu ima samo dva sastojka

Ovaj recept je još jedan dokaz toga da su najbolje stvari u isto vreme i najjednostavnije. Ovaj recept, star više od 6.000 godina, pominje se čak i u Homerovoj "Ilijadi". Poznat je i kao grčki doručak, iako nam, u stvari, dolazi sa područja Grčke, Egipta i Bliskog istoka.

Ishrana utorak 25.04. 19:50 Komentara: 27

Telo šalje jasne signale kada mu nedostaje neki vitamin

Prerađena hrana sa malo hranljivih materija, brzinsko kuvanje ili konzumacija gotove hrane je drastično smanjila unos vitamina u organizam. Obično ljudi saznaju za nedostatak nekog vitamina ili minerala u telu kad je situacija već dramatična, a simptomi su i više nego vidljivi.

Ishrana subota 22.04. 18:40 Komentara: 7

Kao ćevapi, a bez grama mesa

Kada se kaže ćevapi ili ćevapčići, kako ko više voli, svi odmah znamo na šta se misli. Svako ko ih jede ima neke svoje "najbolje" ćevape. Neki više vole leskovačke, drugima su bolji sarajevski... A reakcije na nešto što u imenu uz ćevapi ima "posni" ili "vegetarijanski" lako se mogu naslutiti.

Ishrana ponedeljak 10.04. 17:35 Komentara: 7
strana 1 od 60 idi na stranu