Operacija uvećanja penisa najpopularnija u Nemačkoj

Nedavni podaci Međunarodnog društva estetskih hirurga (ISAPS) pokazalo je da se najviše operacija uvećanja penisa, 2.786, obavi u Nemačkoj.

Zdravlje

Izvor: Guardian

Četvrtak, 31.07.2014.

20:40

Default images

Foto: Phalinn Ooi / Flickr.com

Organizacija procenjuje da gotovo od ukupnog broja operacija te vrste u svetu (15,414), gotovo petina izvodi se u Nemačkoj.

Drugoplasirana Venecuela daleko je iza Nemačke po tom broju.

ISAPS navodi da razlog za takvu popularnost ovog zahvata u Nemačkoj nije jasan.

Kada je reč o drugim vrstama estetskih zahvata, najpopularnija operacija na svetu je i dalje uvećanje grudi. Najviše tih operacija izvede se u SAD – oko 18 odsto.

Druge popularne procedure su liposukcija, operacija očnih kapaka i oblikovanje tela preraspodelom masnih naslaga.

Ukupno, u svetu je 2013. izvedeno 11,6 miliona estetskih zahvata.

Prema podacima ISAPS, Venecuela je mesto u kom su ljudi najčešće tražili estetsku operaciju, u odnosu na broj stanovnika. Prate je Brazil i Kolumbija.

Kada je reč o nehirurškim zahvatima, poput ubrizgavanja botoksa, ubedljivo vodi SAD sa gotovo četiri miliona nehirurških procedura u poređenju sa 2,1 milion koliko ih je bilo u Brazilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: