Sve za lepotu: Maska od izmeta slavuja

Novo kozmetičko “čudo” koje obećava glatku kožu i lep ten nekima može izazvati osećaj mučnine. Naime, ovaj tretman u sebi sadrži čudan sastojak – izmet azijskog slavuja.

Zdravlje

Izvor: Fox News

Subota, 03.08.2013.

18:55

Default images

Osim što je u najmanju ruku bizaran, ovaj tretman je i vrlo skup – košta čak 180 dolara.

Ipak, salon Shizuka u Njujorku ima 100 stalnih mušterija koje dolaze jednom mesečno na ovu vrstu ulepšavanja.

Vlasnica Šizuka Bernštajn kaže da su ovim tretmanom nekada gejše ulepšavale lica, a da je ona naučila tehniku od majke.

“Zato su japanske bake imale lep ten”, kaže Djuk Klok, vlasnik sličnog spa centra u Santa Fe, kod kog tretman izmetom slavuja košta 129 dolara.

Tretman počinje otvaranjem pora i omekšavanjem kože toplom vodenom parom. Zatim se nanosi krema, pa sušeni izmet samleven u prah i pomešan sa pirinčanim mekinjama.

Posle oko pet minuta skida se s lica parnim čistačem, a zatim se oko glave stavlja topao vlažan peškir sa esencijalnim uljima.

Na posletku se nanosi maska od zelenog čaja za jačanje kolagena.

Dermatolog dr Majkl Grin kaže da ovaj tretman nema ništa moćnije dejstvo od bilo kog pilinga, ali Bernštajn insistira da je lekovit.

“Koristimo samo izmet od slavuja jer se oni hrane posebnim semenkama i tako proizvode enzime koji su aktivni sastojci tretmana”, kaže ona.

Da li biste probali ovaj tretman?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: