Alergični ste na polen? Potražite lek koji sadrži dva ključna sastojka

Ako imate problema sa sezonskim alergijama, doktor Zoi Vilijams savetuje da probate različite terapije sve dok ne pronađete onu koja daje najbolje rezultate. Osim toga, ona izdvaja dva ključna sastojka koja mogu efikasno da pomognu u smirivanju svih simptoma.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2018.

17:46

Alergični ste na polen? Potražite lek koji sadrži dva ključna sastojka
Foto: Thinkstock ilustracija

Kako polen dostiže sve veću koncetraciju u vazduhu, osobe koje boluju od sezonske alergije posežu za pilulama, sprejevima i maramicama kako bi smirili i zaustavili kijanje, svrab grla i očiju, sekret iz nosa, a u nekim slučajevima i kašalj, piše Dejli mejl.

Ali kada tražite lek za polenske alergije, postoje dva glavna sastojka na koje bi trebalo da obratite pažnju.

"Cetirizin i loratadin su dva najefektivnija sastojka u lekovima za alergije", kazala je doktorka Zoi Vilijams u emisiji "Ovo jutro" (This morning) na ITV-u.

Na tržištu, odnosno u apotekama i drogerima se nalazi bezbroj različitih lekova, a sastav zavisi od samog proizvođača.

Zoi savetuje da bi bilo dobro da probate različite metode - tablete i nazalne sprejeve, sve dok pacijent ne pronađe tretman koji daje najbolje rezultate.

Polenska alergija, koja izaziva iritiranost očiju, nosa i grla, trebalo bi da se leči antihistaminicima koji smanjuju odgovor imunog sistema na alergiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: