Još tri žrtve novog gripa na Kosovu

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da su u KBC Kosova u Prištini preminule još tri osobe obolele od novog gripa, čime je broj žrtava povećan na šest.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2009.

22:24

Default images

Kako se navodi u saopštenju, te tri osobe preminule su juče. Na Infektivnoj klinici KBCK danas je preminula još jedna osoba, ali u Ministarstvu zdravlja nisu mogli da potvrde da li je i oba bila bolesna od novog gripa. Najavljeno je da će javnost biti obaveštena posle analize.

U poslednja tri dana na Infektivnu kliniku je primljeno 20 pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi virusom novog gripa.

Kosovo je kao pomoć Turske dobilo 5.000 vakcina protiv gripa, ali zdravstveni radnici Infektivne klinike i Urgentnog centra, iako je trebalo da se vakcinišu prvi, odbijaju da prime vakcinu pošto, kako navode, još nisu poznati sekundarni efekti vakcine.

Ministar zdravlja Aljuš Gaši je zatražio od stranih donatora da obezbede potreban broj vakcina za Kosovo.

Iz sredstava budžeta Kosova naručeno je 250.000 vakcina, a prvi kontigent od 100.000 trebalo bi da stigne početkom decembra

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: