AH1N1
B92 Zdravlje AH1N1 Pitanja i odgovori
prethodna strana 1 od 25 sledeca idi na stranu

20. januar 2011.

Trnjenje tela i lica

Imam 21 godinu i oko 60kg. U zadnjih nekoliko dana sam počela osjećati trnjenje lijeve noge i ruke, i bol na desnoj strani glave, te malo trnjenje lijeve strane lica, u predjelu usana i nosa. A također mi se dešava preskakanje srca. Možete li mi reći da li se radi o nekoj bolesti?

S obzirom da ste veoma mladi, simptomi koje ste naveli nisu veoma uobičajeni i samo na osnovu njih se ne može posumnjati na neko značajnije oboljenje. Ukoliko ste istovremeno osetili i neke probleme sa vidom, slabost i malaksalost, kao i gubitak snage ruku i nogu potrebno je da postetite svog lekara opšte medicine koji će nakon sopstvene evaluacije simptoma odlučiti da li je potreban pregled neurologa.

Dr Andrijana Bocokić, lekar opšte prakse, Lekarinfo.com

Dr. Ristić

Pojačana gorušica

| 08. maj 2011.

Osećam pečenje u želucu i jaku gorušicu. U poslednjih mesec dana tegobe su se pojačale. Dok pijem ezomeprazol meni je dobro, čim prestanem da pijem tegobe se odmah vrate.

Morbus still?

| 08. maj 2011.

Kakva je dijagnoza morbus still i nešto više o toj bolesti?

Padavica

| 08. maj 2011.

Molim Vas da mi date savet šta da radim sa majkom. Vec treći put za 3 godine se dešava da samo padne iz čista mira. Nikakve vrtoglavice, mučnina, baš nikakvi znaci pre pada ne postoje.

Trnjenje desne strane tela

| 08. maj 2011.

Pre 2 godine mi se javilo trnjene desne strane tela, prvo stopala i šake. Osećaj obamrlosti i mravinjanja.Urađeni su svi pregledi, evocirani potencijali, MR mozga, i ne postoje promene ni znaci multiple skleroze.

Deformitet grudnog koša

| 08. maj 2011.

Od malena se bavim sportom, pre svega fudbalom i imam deformitet grudnog koša (pileće grudi). Uvek sam imao manjak kilograma, pa me interesuje šta je veće - korist ili štetnost vežbanja u teretani i da li pravilnim vezbanjem dolazi do neke štete?

Zujanje u ušima

| 08. maj 2011.

Zujanje u ušima? Tinnitus. Dobro čujem, otoskopski nalaz obostrano uredan, Rinne+obostrano, audiometrija pokazuje obostrano uredan sluh, timpanogram kao i AR obostrano uredni.

Znojenje nogu

| 08. maj 2011.

Imam problem sa znojenjem nogu. Cela čarapa mi bude mokra ali se ne oseća. Ponekad mi pukne kod malog prsta. Kupovao sam u apotekama razne kreme i pudere, ali bez rezultata.

Humani Papiloma virus

| 08. maj 2011.

Prije dvije godine ustanovljen je CIN II i genotipizacijom potvrđena prisutnost HPV 16. Ustanovljena je displazija grlića materice, pre godinu dana obavljen Letz.

Krv u semenoj tečnosti

| 08. maj 2011.

Imam krvi u ejakulatu. Urin mi je negativan na bakterije, sperma mi je negativna na gljivice i bakterijska flora je normalna. Analiza krvi mi je dala sledeće bitne faktore: PCT 1.

prethodna strana 1 od 25 sledeca idi na stranu
utorak 28. april 2015.
Doktorka Slavica Bošković

Na Vaša pitanja odgovara specijalista infektologije
Dr Slavica Bošković

AH1N1 video

Nastavnica suspendovana zbog piva

Nastavnica suspendovana zbog piva

Nastavnica u osnovnoj školi u Nišu biće suspendovana jer je dozvolila da učenik sedmog razreda na času...
Pad broja obolelih od novog gripa

Pad broja obolelih od novog gripa

Poslednjih nedelja u Srbiji značajno je opao broj registrovanih slučajeva obolevanja od novog...

sve emisije


Audio - B92.FM
Zdravlje