Ajfon kreće u osvajanje Kine

Najveći kineski operater mobilne telefonije Čajna mobajl pokrenuo je danas prodaju ajfona američke kompanije Epl, nakon dugotrajnih pregovora.

Izvor: B92

Petak, 17.01.2014.

20:19

Default images

Epl se bori za udeo na velikom kineskom tržištu pametnih telefona, a ta kompanija i Čajna mobajl, sa 760 miliona pretplatnika, predviđaju uspešnu saradnju, prenosi Frans pres.

Cene "ajfona 5" će kod Čajna mobajla biti u skladu sa onima kod konkurentskog Čajna unikoma. Cene uređaja su iste i u zvaničnim Eplovim prodavnicama, "ajfon 5" sa 16GB memorije košta 5.288 juana (867 dolara), dok se "ajfon 5c" istog kapaciteta prodaje za 4.488 juana.

Iako veruju da će Čajna mobajl privući nove pretplatnike, a Epl povećati tržišni udeo u Kini, analitičari upozoravaju da američka kompanija i dalje kaska za južnokorejskim Samsungom i kineskim konkurentima koji nude jeftinije telefone.

Samsung je na kraju trećeg kvartala 2013. držao 18 odsto udela na kineskom tržištu smartfona, a Epl je bio tek na osmom mestu sa 3,5 odsto udela.

Dva velika telekom operatera u Kini već nude "ajfone", a Epl ima 10 radnji na kineskom tržištu, kao i onlajn prodavnicu. Krijumčareni "ajfoni" takođe su široko rasprostranjeni u Kini i njima se otvoreno trguje po nižim cenama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: