Toše Proeski je nezamenljiv

Izvor: B92

Petak, 23.01.2009.

10:59

Default images

- To je bila moja velika želja i zaista sam uzbuđen što ću se pojaviti na „Skopskom festivalu”. Ipak, ne nadam se pobedi, želim samo da se u najboljem svetlu pokažem makedonskoj publici - kaže pomalo skromno Belov uprkos činjenici da je u Makedoniji stekao veliku popularnost, te ga je po izlasku iz kuće u Skoplju dočekalo preko sedam hiljada fanova…

- I u „Operaciji trijumf” sam bio favorit, pa nisam pobedio. Ne želim da se opterećujem time. Mada, zaista bi bilo lepo da nas nekoliko iz „Operacije trijumf” ode u Moskvu, da iznajmimo kuću i živimo zajedno i tamo - kaže kroz smeh Aleksandar koji je ovih dana posetio Beograd, a uskoro će i živeti na relaciji Skoplje - Beograd, te planira da upiše Fakultet organizacionih nauka u Skoplju jer smatra da je diploma u životu veoma bitna. Paralelno sa priprema za festival, radi i na pesmi za prvu kompilaciju studenata „Operacije trijumf”, a kaže da se najbolje snalazi u pop-roku i baladama.
Njegovu popularnost, i samu pojavu, često su upoređivali sa tragično preminulom makedonskom zvezdom Tošetom Proeskim, ali Aleksandar, koji je poznavao Tošeta, kaže da je on jedan jedini i nezamenljiv.

- Svako bi želeo da dostigne to što je Toše radio, ali niko ne može da ga zameni. Mogu da idem njegovim putem, ali on će ostati jedini čovek koji je uspeo da ujedini ceo Balkan. U Makedoniji su me prihvatili kao Aleksandra Belova. Toše je nezamenljiv. Poštujem ga, slušam njegovu muziku, niko ne može da bude kao on - iskren je Aleksandar.

- Tošeta sam upoznao preko tatinog prijatelja. On je došao u Negotino i bilo mi je veoma drago što sam ga upoznao. Tada se još nisam bavio muzikom. Čuli smo se nekoliko puta telefonom, on mi je ostavljao karte za koncerte. Pre početka „Operacije trijumf” skupio sam hrabrost da sa porodicom odem na njegov grob. To je sudbina i moram da prihvatim da ga više nema - kaže pomalo tužno Aleksandar.

Nina na izboru u Crnoj Gori

Nina Petković, jedina pripadnica lepšeg pola koja je uspela da se plasira u finale „Operacije trijumf”, prijavila se na konkurs Radio-televizije Crne Gore, na izbor za pesmu „Evrovizije” sa pesmom „Srce balkansko”. Kompoziciju su napisali Slaven Knezović i Minjo Perić.

- Do saradnje je došlo na inicijativu Tončija Huljića koji je u dogovoru sa „Emotionom”, preuzeo na sebe da takmičare iz te emisije pošalje na „Evroviziju”. Huljić nas je zvao i pitao imamo li koga u planu jer mu je bilo logično da se Nina prijavi na konkurs kao jedna od najeksponiranijih učesnika i koja je uspela da stigne do finala - kaže Knezović za crnogorske „Vijesti”.

Ljubav neka sačeka

Po izlasku iz kuće Aleksandar je otkrio da ima pet, šest devojaka, a u međuvremenu se nije uozbiljio.

- Sad sam došao u Beograd i tražim novu listu devojaka (smeh).Nisam se zaljubio. Izabrao sam karijeru, a ljubav neka sačeka. Sama će doći - kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: