Sport

Meč za titulu prvaka sveta

Subota, 28. novembar u 23:00 Meč za titulu prvaka sveta

foto Beta

Najzvučnije prezime svetskog boksa protiv najvećeg imena. Jedan je Vladimir Kličko, drugi Tajson Fjuri. Ukrajinac juri devetnaestu odbranu titule prvaka sveta, Britanac dvadeset petu pobedu u dvadeset pet borbi. Ko je najjači na svetu? Vladimir Kličko ili Tajson Fjuri? Videćemo u direktnom prenosu 28. novembra od 23:00 na TV B92
Posle dugog čekanja i odlaganja došlo je vreme za veliku borbu. Vladimir Kličko (64-3, 53 nokauta) važi za apsolutnog šampiona teške kategorije, pošto ima pojaseve u verzijama WBA, WBO, IBF i IBO. Tajson Fjuri je, prema mišljenju stručnjaka, jedni čovek koji je u stanju da oduzme titulu Kličku. Britanac je do sada u ring ulazio 24 puta, nema nijedan poraz, a 18 borbi dobio je nokautom.
Ukrajinac juri devetnaestu odbranu titule prvaka sveta, niko u istoriji ovog sporta nije više puta uspeo da to uradi. Britanac koji potiče iz irsko-romske porodice, pravoslavne je vere, ime je dobio po Majku Tajsonu a pred meč sa Kličkom zapretio je neprikosnovenom šampionu. "Nikada se nisi borio protiv Kralja cigana! Nikada se nisi borio protiv kralja, druškane! Ti si ništa, ti si starac! Razbiću te i jedva čekam".
Borba će biti održana u Diseldorfu a očekuje se da će ga na stadionu u Diseldorfu po posmatrati više od 50.000 ljudi.
Direktan prenos bokserskog spektakla, subota 28. novembar u 23:00