Meč za titulu prvaka sveta

Subota, 26. april u 22:00
Meč za titulu prvaka sveta

MEČ ZA TITULU PRVAKA SVETA
VLADIMIR KLIČKO VS ALEKS LEAPAI


Prvak sveta u teškoj kategoriji Ukrajinac Vladimir Kličko braniće svoje titule protiv Australijanca Aleksa Leapaja 26. aprila u nemačkom Oberhauzenu, uz direktan prenos na televiziji B92.

Kličko je neprikosnoveni vladar u teškoj kategoriji. U njegovom vlasništvu je četiri pojasa svetskog šampiona i pojas prestižnog Ring magazina. 10 godina je bez poraza. U poslednjem meču, Ukrajinac je jednoglasnom odlukom sudija na poene savladao Aleksandra Povetkina – u rasprodatoj „Moskovskoj Olimpijskoj hali“. Borba protiv Leapaja biće mu 25. u kojoj će braniti pojas.

Aleks Leapai, tridesetčetvorogodišnji bokser iz Australije postao je poznat svetskoj javnosti, kada je prošlog novembra savladao neporaženog Denisa Bojstova, tada najveću nadu teške kategorije i prvog boksera na WBO svetskoj listi. Leapai je zbog svog načina i stila borbe zaradio nadimak „Lavlje srce“. Rođen je u Samoi, a živi i trenira u Logan Sitiju – Australija. U profesionalne vode ušao je 2004. godine, a upravo je u debitanskoj godini pretrpeo najveći broj poraza u karijeri (ukupno četiri). Posle pobede nokautom protiv Bojstova ima učinak od 30 pobeda, od čega 24 nokautom.

Da li će u ringu u Oberhauzenu slaviti „Doktor čelični čekić“ ili „Lavlje srce“.

Direktan prenos meča na TV B92, subota, 26. april u 22:00

foto: IMG

TRENUTNO NA TV B92

  • 10:30Crtani filmovi (R)
  • 12:20Zlatni krug (R)
  • 13:00Moja kuhinja,moja pravila (R)
Pogledaj kompletan program

TRENUTNO NA B92 INFO KANALU

  • 11:30Dobra zemlja
  • 14:00Vodič za roditelje
  • 14:30Baldahin
Pogledaj kompletan program