Lud, zbunjen, normalan

Svakog dana u 19:05
Lud, zbunjen, normalan

Nove zgode i nezgode porodice Fazlinović

O seriji:

“Lud, zbunjen, normalan” je bosanskohercegovačka humoristička serija koja osvaja gledaoce svojim humorom i izvrsnom glumačkom ekipom koju predvodi Mustafa Nadarević. Serija je postigla ogroman uspeh u regionu gde je gledanost dostizala čak 40%.
Junaci serije su tri generacije muškaraca porodice Fazlinović. Svako od njih se suočava sa specifičnim generacijskim problemima koji se, obzirom da žive u istom stanu, prepliću. “Ženska ruka” u njihovim životima je prostodušna kućna pomoćnica Šefika. Njih četvoro čine dramaturšku okosnicu priče u kojoj svako, originalnošću svoga karaktera, doprinosi zapletima i komičnim situacijama.

Izet (Mustafa Nadarević) stariji gospodin sedamdesetih godina, inženjer u penziji. Još uvek je veoma vitalan i sklon dobroj čašici. Udovac. Politički je izrazito “crveno” orijentisan. Stara garda. Senilan po potrebi, kada mu to odgovara.
Faruk (Senad Bašić) Izetov sin jedinac. Ima nešto preko četrdeset godina, lenj je i prilično ne ambiciozan. Razveden i iz tog braka ima sina Damira. Vlasnik je muzičkog studija “Akord”. Roker je po muzičkom opredeljenju, ali pošto studio slabo radi, spreman je na kompromise.
Damir (Moamer Kasumović) Farukov sin, student. Sve same desetke. Za razliku od oca i dede, Damir je “na zemlji”.
Šefika (Jasna Žalica) žena u ranim pedesetim. Par puta nedeljno dolazi u stan kod Izeta, Faruka i Damira i sprema ga. Nekada im i nešto skuva. Prostodušna domaćica uvek spremna da kritikuje.

Ove jeseni na B92 nove zgode i nezgode porodice Fazlinović

Uloge: Mustafa Nadarević, Senad Bašić, Moamer Kasumović, Jasna Žalica, Milena Dravić
Režija: Elmir Jukić
Scenario: Feđa Isović
Producent: Davor Pušić, FIST produkcija Sarajevo

Ksena - Princeza ratnica

Subotom i nedeljom u 13:00
Ksena - Princeza ratnica

U potrazi za iskupljenjem svojih grehova iz prošlosti

Ksena je divlja i neustrašiva princeza ratnica. Egzotične lepote, atletske građe i velike snage, vodi bitke sa neobičnim mitološkim bićima, bogovima i tiranima koji prete njenom svetu. Zapanjujuće brzine, i naoružana oštrim diskom, sa svojom srčanom pratiljom Gabrijelom, Ksena je jednostavo nepobediva.

Crpeći inspiraciju iz grčke mitologije i rimske istorije, ova fantastična serija prati avanture Ksene, bivše protivnice legendarnog Herkula. Bilo da pomaže u odbrani naselja od okrutnih gospodara rata, spašava kidnapovanu princezu, štiti život ugroženog deteta ili ulazi u sopstveni svet snova da bi se borila protiv svojih demona, Ksena, zajedno sa svojom odanom prijateljicom Gabrijelom, je odlučna da pronađe način da se iskupi za svoju mračnu prošlost. Smeštena u period koji sadrži elemente stare Grčke i Rima, kao i legendarnih carstava, popularna serija puna mačevanja i čarolije donosi priču o neustrašivoj princezi i njenim avanturama.

Subotom i nedeljom u 13:00 na TV B92

više o seriji...

Dva i po muškarca

Svakog dana u 17:50
Dva i po muškarca

Sve što ste propustili i ono što biste da ponovite!

Urnebesna priča o tri muškarca iz dva naraštaja koji uče što znači biti muškarac. Ove jeseni na B92 serija koja zauzima prvo mesto po popularnosti.

Dva i po muškarca američka televizijska humoristička serija o zajedničkom životu braće Čarlija i Alana Harpera i Alanovog sina Džejka. Iako su potpuno različiti zajedno čine odličan tim. Na prvi pogled jedino što im je zajedničko je loš odnos sa majkom Evelin. Kada ih neočekivane okolnosti spoje u zajednički život shvatiće da su sličniji nego što su mislili.
Alan je kompulsivno uredan kiropraktičar koga žena Džudit izbacuje iz kuće. Pošto nema kuda odlazi kod brata Čarlija, hedoniste, pisca džinglova koji živi opuštrnim životom u luksuznoj kući na plaži. Alan se ne useljava sam već dovodi sina Džejka, debeljuškastog klinca opsednutog hranom i veoma lenjim što se svega ostalog tiče. Njih dvojica potpuno remete Čarlijev opušten život ispunjen lepim devojkama i neobaveznim seksualnim avanturama. Međutim, upravo je ljubav prema Džejku i briga za njegovu dobrobit to što ih povezuje i razlog zbog koga uspevaju da naprave malu porodičnu zajednicu, koja obojicu treba da učini boljima. Pogledajte kako će se Čarlijev i Alanov životni stil uskladiti, kako odrasta Džejk, između brižnog i efikasnog oca i više nego opuštenog strica, i kako najlakše izbeći Evelin.Likovi
Čarli Harper (Čarli Šin) je hedonista, neženja, voli piće, žene ga obožavaju. Piše džinglove i pesme za decu, voli da zadirkuje svog brata Alana, ali ga i mnogo voli, iako to ne želi da prizna. Potpuno je različit od svog brata, bogat je i opušten. Obožava svog nećaka Džejka i daje mu savete koji uglavnom nisu nisu za njegove godine.
Alan Harper (Džon Krajer) je Džejkov otac i Čarlijev brat. Dva puta se razveo i nespretan je sa ženama. Neprestano ga prati loša sreća. Džuti je prva žena sa kojom je spavao, ali je njihov brak bio hladan. Posle razvoda kada je izgubio kuću useljava se kod brata Čarlija. Iako je fin uglavnom ga privlače žene koje koje se loše ponašaju prema njemu.
Džejk Harper (Angus T. Džouns) je Alanov sin. Veći deo dana provodi igrajući igrice i jedući ispred televizora. Iako voli svog oca i strica često je grub prema njima.
Berta (Končita Farel) je Čarlijeva kućna pomoćnica. Žena oštrog jezika i veoma radoznala. Ima sestru Dejzi sa kojom se ne slaže dobro i često se svađa. Ima mnogo ćerki i unučića koje povremeno dovodi sa sobom na posao u Čarlijevu kuću.
Evelin Harper (Holand Tejlor) je Čarlijeva i Alanova majka i Džejkova baka. Bavi se nekretninama. Ona nije baš privržena svojim sinovima a ni svom unuku. Njih trojica ne obožavaju Evelin jer je hladna, nadmena, sarkastična i u sve se meša.
Džudit (Marin Hinkl) je Alanova bivša žena i Džejkova majka. Žena kojoj ništa nije smešno, osvetoljubiva i zaljubljena u sebe. Ona prezire Alana i koristi svaku priliku da ga ponizi. Živi luksuznim životom na račun alimentacije koju Alan plaća.
Rouz (Melani Linski) manipulativna i luckasta komšinica koja je nakon kratke avanture sa Čarlijem odlučila da po svaku cenu ostane u njegovom životu i stalno mu se preko terase penje u kuću.

Štreberi

Svakog dana u 01:30
Štreberi

Besprekorni umovi u borbi sa svakodnevicom

Priča o brilijantnim naučnicima i najboljim prijateljima koji mogu da vam odgovore na baš svako pitanje iz kvantne fizike, ali kada se treba uhvatiti u koštac sa svakodnevnim životom na Zemlji, oni su izgubljeni u svemiru.

Leonard i Šeldon su cimeri, brilijantni fizičari - ona vrsta besprekornih umova koja zna kako univerzum funkcioniše. Međutim, znanje koje imaju ne pomaže im u komunikaciji sa ostatkom sveta, posebno kada treba da razgovaraju sa ženama. Situacija se menja, kada se u stan preko puta njihovog, useli simpatična i komunikativna Peni. Šeldonu je i dalje sasvim dovoljno da igra igrice sa svojim jednako nedruštvenim prijateljima vrhunskim inženjerom Volovicom i astrofizičarem, Indijcem Kutrapalijem. Ali, za Leonarda, Peni predstavlja jedan sasvim novi, za njega do tada skirevni svet mogućnosti - u kome ima i mesta za ljubav.

Prva sezona “Štrebera” zabeležila je prosečnu gledanost od 8,5 miliona gledalaca u SAD. Druga sezona se popela na 10 miliona, a treća na 14. Za vreme četvrte sezone (sept 2010 - maj 2011) “Štreberi” su postali komedija sa najvećom gledanošću, prestigavši osmogodišnjeg šampiona - “Dva i po muškarca”! U Americi je u toku emitovanje šeste sezona serije.

Likovi:

Džon Galecki (Leonard)

Džon Galecki koji igra Leonarda u seriji “Štreberi” najpoznatiji je po ulozi Dejvida u seriji “Rozana”, za koju je i najgrađen (Young Artist Award). Igrao je i u filmovima “Nebo od vanile”, “Znam šta ste radili prošlog leta”. Džon Galecki je rođen u Belgiji, gde je njenov otac bio službeno u okviru američkih vazdušnih snaga. Odrastao je u Čikagu, a živi u Los Anđelesu. Rođen je 30. aprila 1975. godine.

Džim Parsons (Šeldon)

Pre uloge Šeldona, Džim Parsons je igrao u seriji “Sudija Ejmi”. Završio je Univerzitet u Hjustonu, gde je učestvovao u formiranju neprofitne teatarske grupe. Džim Parsons voli da svira klavir, redovno prati sport, posebno tenis, bejzbol i košarku. Rođen je u Hjustonu gde je i odrastao. Danas živi u Bruklinu, u Njujorku. Rođen je 24. marta 1973. godine.

Kejli Kuoko (Peni)

Kejli Kuoko, koja igra Peni, za ulogu Bridžet u seriji “Osam jednostavnih pravila… za sastanak sa mojom kćerkom tinejdžerkom” osvojila je Tin Čojs nagradu. Nedavno je igrala u televizijskom filmu “Debela kao ja” u kojoj je igrala studentkinju koja se prerušava kako bi razotkrila predrasude koje mladi ljudi imaju sa problemom težine. 2004. godine, našla se na 74. mestu FHM-ove liste 100 najseksipilnijih Amerikanki. Tumači i ulogu Bili Dženkins, nove veštice u osmoj sezoni serije “Čari”.

The Big Bang Theory (TV Series 2007– )

Uloge: Džon Galecki, Džim Parsons, Kejli Kuoko, Sajmon Helberg i Kunal Najer Autori: Čak Lore i Bil Prejdi

više o seriji

Prijatelji

Radnim danima u 00:40 i 13:00
Prijatelji

Jedna od najpopularnijih serija u istoriji televizije

U gradu sa 8.175.133 stanovnika, 3.371.062 stanova i 23.499 kafića, 3 žene i 3 muškarca, žive u 2 stana, izlaze u 1 kafe, i ne mogu jedni bez drugih. Od prve do poslednje epizode! Svih 10 sezona! Iako se zove Prijatelji, ovo je serija o porodici - porodici prijatelja.

Tokom ukupno 246 epizoda pratimo njihove ljubavne, poslovne i lične uspone i padove, uz puno duhovitih replika, kao i uzbudljivih i neočekivanih situacija.

Kako je Rejčel prvi put došla u društvo? Kako su se smuvali ona i Ros? Koliko je Džoi imao devojaka i kako je postao popularan u sapunici Dani našeg života? Kako su se venčali Monika i Čendler? Kako i zašto se pojavila Fibina zla bliznakinja Ursula? Kako su se zaljubili Džoi i Rejčel? Kako se Ros venčao, a zašto razveo od Emili? Kako je Fibi upoznala Majka?

Prijatelji su jedna od retkih serija, koja sve vreme podjednako tretira sve šestoro likova i koja je od šest nepoznatih glumaca stvorila mega-zvezde, kako televizijske tako i filmske industrije. Dovoljno je samo reći da su tokom prve sezone glumci bili plaćeni 22.000 dolara po epizodi, da bi se ta cifra u poslednjoj sezoni popela na milion! Naravno, najveća zvezda postala je Dženifer Aniston, koja je osim glumačke karijere, slavu stekla i svojim brakom sa Bredom Pitom. Finalnu epizodu Prijatelja gledalo je ukupno 54,6 miliona ljudi u Americi, što je čini najgledanijom tv-epizodom u prvoj deceniji 21. veka i četvrtom najgledanijom u istoriji televizije.

Zato ne propustite priliku da ponovo uživate u svim dogodovšitinama šestoro nezaboravnih junaka na televiziji B92!

Uloge: Dženifer Aniston, Dejvid Švimer, Metju Peri, Kortni Koks, Met La Bank, Liza Kudrou

Više o seriji

TRENUTNO NA B92 INFO KANALU

  • 14:30Evromaxx
  • 15:00V.O.A.
  • 15:30Zelena patrola
Pogledaj kompletan program