Serije

Kriza

Radni dan 19:05 Kriza

Srednje godine su stigle

O SERIJI
U jeku svojih zrelih godina, četvorica sredovečnih Bosanaca i “jarana” Aleš, Miron, Kifla i Jeremija proživljavaju ponovni pubertet kada u naletu tinejdžerskih snova i nakon svega što su proživeli u dosadašnjem životu, polude i odlučuju da se ponovo bave rock'n'rollom. Vođeni floskulom po kojoj rokeri imaju više uspeha kod žena, četvorica prijatelja u garaži osnivaju bend i daju mu ime “Kriza”.
U glavnim ulogama pojavljuju se Enis Bešlagić, Nikola Kojo, Aleksandar Seksan I Mirvad Kurić. Važni likovi među sredovečnim muškarcima su i kućna pomoćnica Borka (Jasna Diklić) te konobarica Nejra (Vanesa Glođo).

O JUNACIMA
Glavni junaci "Krize" Aleš (Nikola Kojo) je 48-godišnji veterinar koji mrzi svoj posao, ali je već toliko dugo u njemu da nema snage ni volje da promeni nešto po tom pitanju. Samohrani je otac, odgojio je ćerku Emu (Marija Pikić) sa kojom je u neprekidnom sukobu. Aleš je jako nesiguran prema zgodnim ženama, a u bendu svira bas gitaru.
Miron (Enis Bešlagić) je Alešev mlađi brat i potpuna mu je suprotnost. Po zanimanju je slikar, vernik je, budista, a sebe smatra pustolovom. Sa ruksakom na ramenu prošao je ceo svet i sada, nakon 10 godina, dolazi kod svog brata, u kuću koju su nasledili od oca. Miron koristi lake droge, bez čaše viskija ne izlazi iz sobe, ponaša se rokerski, a seks na jednu noć sastavni je deo njegovog života. Šarmantan je, duhovit i uspješan sa ženama. U bendu je gitarista i pevač.
Jeremija (Mirvad Kurić) je hirurg. Doktor koji je hipohondar, ali to ne priznaje. Uveren je da stalno umire od neke neizlečive bolesti. Oženjen je i ima dvoje dece. Vremena za žene nema jer je zaokupljen svojim zdravljem. U bendu je klavijaturista.
Vinko Pakaš, (Aleksandar Sekson) zvani Kifla potpuno je neambiciozan i shodno tome - nezaposlen. Oženjen je, ali ga žena svako malo izbaci iz kuće. Iako je očigledno u nesređenom braku, Kifla sve podnosi poprilično ravnodušno. U bendu je bubnjar.
Autor serije jedan je od najboljih sa prostora bivše Jugoslavije, Feđa Isović, koji za "Krizu" kaže da je inspirisana istinitim događajem, tačnije rock sastavom "Karne".

Uloge: Enis Bešlagić, Nikola Kojo, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić Režija: Elmir Jukić

više o seriji...

Dva i po muškarca

Radni dan 17:00 Dva i po muškarca

Sve što ste propustili i ono što biste da ponovite!

Urnebesna priča o tri muškarca iz dva naraštaja koji uče što znači biti muškarac.
Dva i po muškarca američka televizijska humoristička serija o zajedničkom životu braće Čarlija i Alana Harpera i Alanovog sina Džejka. Iako su potpuno različiti zajedno čine odličan tim. Na prvi pogled jedino što im je zajedničko je loš odnos sa majkom Evelin. Kada ih neočekivane okolnosti spoje u zajednički život shvatiće da su sličniji nego što su mislili.
Alan je kompulsivno uredan kiropraktičar koga žena Džudit izbacuje iz kuće. Pošto nema kuda odlazi kod brata Čarlija, hedoniste, pisca džinglova koji živi opuštrnim životom u luksuznoj kući na plaži. Alan se ne useljava sam već dovodi sina Džejka, debeljuškastog klinca opsednutog hranom i veoma lenjim što se svega ostalog tiče. Njih dvojica potpuno remete Čarlijev opušten život ispunjen lepim devojkama i neobaveznim seksualnim avanturama. Međutim, upravo je ljubav prema Džejku i briga za njegovu dobrobit to što ih povezuje i razlog zbog koga uspevaju da naprave malu porodičnu zajednicu, koja obojicu treba da učini boljima. Pogledajte kako će se Čarlijev i Alanov životni stil uskladiti, kako odrasta Džejk, između brižnog i efikasnog oca i više nego opuštenog strica, i kako najlakše izbeći Evelin.

Dva i po muškarca, radni dan u 17:00

više o seriji...

Štreberi

Radni dan 17:50 Štreberi

Besprekorni umovi u borbi sa svakodnevicom

Priča o brilijantnim naučnicima i najboljim prijateljima koji mogu da vam odgovore na baš svako pitanje iz kvantne fizike, ali kada se treba uhvatiti u koštac sa svakodnevnim životom na Zemlji, oni su izgubljeni u svemiru. Leonard i Šeldon su cimeri, brilijantni fizičari - ona vrsta besprekornih umova koja zna kako univerzum funkcioniše. Međutim, znanje koje imaju ne pomaže im u komunikaciji sa ostatkom sveta, posebno kada treba da razgovaraju sa ženama. Situacija se menja, kada se u stan preko puta njihovog, useli simpatična i komunikativna Peni. Šeldonu je i dalje sasvim dovoljno da igra igrice sa svojim jednako nedruštvenim prijateljima vrhunskim inženjerom Volovicom i astrofizičarem, Indijcem Kutrapalijem. Ali, za Leonarda, Peni predstavlja jedan sasvim novi, za njega do tada skirevni svet mogućnosti - u kome ima i mesta za ljubav.
Radni dan u 17:50

Likovi:
Džon Galecki (Leonard)
Džon Galecki koji igra Leonarda u seriji “Štreberi” najpoznatiji je po ulozi Dejvida u seriji “Rozana”, za koju je i najgrađen (Young Artist Award). Igrao je i u filmovima “Nebo od vanile”, “Znam šta ste radili prošlog leta”. Džon Galecki je rođen u Belgiji, gde je njenov otac bio službeno u okviru američkih vazdušnih snaga. Odrastao je u Čikagu, a živi u Los Anđelesu. Rođen je 30. aprila 1975. godine.
Džim Parsons (Šeldon)
Pre uloge Šeldona, Džim Parsons je igrao u seriji “Sudija Ejmi”. Završio je Univerzitet u Hjustonu, gde je učestvovao u formiranju neprofitne teatarske grupe. Džim Parsons voli da svira klavir, redovno prati sport, posebno tenis, bejzbol i košarku. Rođen je u Hjustonu gde je i odrastao. Danas živi u Bruklinu, u Njujorku. Rođen je 24. marta 1973. godine.
Kejli Kuoko (Peni)
Kejli Kuoko, koja igra Peni, za ulogu Bridžet u seriji “Osam jednostavnih pravila… za sastanak sa mojom kćerkom tinejdžerkom” osvojila je Tin Čojs nagradu. Nedavno je igrala u televizijskom filmu “Debela kao ja” u kojoj je igrala studentkinju koja se prerušava kako bi razotkrila predrasude koje mladi ljudi imaju sa problemom težine. 2004. godine, našla se na 74. mestu FHM-ove liste 100 najseksipilnijih Amerikanki. Tumači i ulogu Bili Dženkins, nove veštice u osmoj sezoni serije “Čari”.

The Big Bang Theory (TV Series 2007– )

Uloge: Džon Galecki, Džim Parsons, Kejli Kuoko, Sajmon Helberg i Kunal Najer Autori: Čak Lore i Bil Prejdi

više o seriji