“Lud, zbunjen, normalan”

Ove jeseni na B92
“Lud, zbunjen, normalan”

“Lud, zbunjen, normalan” je bosanskohercegovačka humoristička serija koja osvaja gledaoce svojim humorom i izvrsnom glumačkom ekipom koju predvodi Mustafa Nadarević. Serija je postigla ogroman uspeh u regionu gde je gledanost dostizala čak 40%.

Junaci serije su tri generacije muškaraca porodice Fazlinović. Svako od njih se suočava sa specifičnim generacijskim problemima koji se, obzirom da žive u istom stanu, prepliću. “Ženska ruka” u njihovim životima je prostodušna kućna pomoćnica Šefika. Njih četvoro čine dramaturšku okosnicu priče u kojoj svako, originalnošću svoga karaktera, doprinosi zapletima i komičnim situacijama.

Izet (Mustafa Nadarević) stariji gospodin sedamdesetih godina, inženjer u penziji. Još uvek je veoma vitalan i sklon dobroj čašici. Udovac. Politički je izrazito “crveno” orijentisan. Stara garda. Senilan po potrebi, kada mu to odgovara.
Faruk (Senad Bašić) Izetov sin jedinac. Ima nešto preko četrdeset godina, lenj je i prilično ne ambiciozan. Razveden i iz tog braka ima sina Damira. Vlasnik je muzičkog studija “Akord”. Roker je po muzičkom opredeljenju, ali pošto studio slabo radi, spreman je na kompromise.
Damir (Moamer Kasumović) Farukov sin, student. Sve same desetke. Za razliku od oca i dede, Damir je “na zemlji”.
Šefika (Jasna Žalica) žena u ranim pedesetim. Par puta nedeljno dolazi u stan kod Izeta, Faruka i Damira i sprema ga. Nekada im i nešto skuva. Prostodušna domaćica uvek spremna da kritikuje.

Ove jeseni na B92 nove zgode i nezgode porodice Fazlinović

Uloge: Mustafa Nadarević, Senad Bašić, Moamer Kasumović, Jasna Žalica, Milena Dravić
Režija: Elmir Jukić
Scenario: Feđa Isović
Producent: Davor Pušić, FIST produkcija Sarajevo

Uvod u anatomiju, 8. sezona

Subotom i nedeljom u 14:00
Uvod u anatomiju, 8. sezona

Najbolji lekari bore se za živote pacijenta, ali i svoju budućnost. Njihov život čine drama, ljubav, nadanja, ali i komplikacije.

U osmoj sezoni Derek i Meredit pokušaju da spasu svoj brak, koji pati iz razloga što je Meredit negativno uticala na Alazemirovo suđenje i pokušaj da usvoji Zolu. S obzirom da je Ričard preuzeo odgovornost za Meridet, Ouen je preuzeo njegovo mesto u bolnici.

Ekipu mladih doktora takođe čekaju teški izazovi na poslovnom planu, uz mnogo učenja i pripremanja, kako bi položili završni doktorski ispit. Sa ovim ni malo lakim zadatkom, neki neće moći da se suoče, pa će samim tim morati i da napuste bolnicu Grejs.

Mnogi parovi biće poljuljani većim problemima, dok će se nasuprot toga javiti neke sasvim nove varnice...Grey's Anatomy, (2005- )

Žanr: drama, romansa

Uloge: Elen Pompeo, Sandra Oh, Džastin Čejmbers, Čandra Vilson, Džejms Pikens Džunior, Patrik Dempsi

više o seriji

Igra ćutanja

Radnim danima u 19:05
Igra ćutanja

Igra ćutanja, epizoda 42

utorak, 2. septembar

Gurur govori Edževitu da vlasnik lokala, koji je iznajmio Bilal, želi da se osveti Neprijatnom Naimu. Ali pošto je on u zatvoru, osvetiće se njegovom sinu. A Bilala će iskoristiti za svoju osvetu. Nisan govori Ahu da će sa Edževitom isploviti na otvoreno more, kad naprave prvu barku, a ona misli da će i njega ubiti kao što je i svog muža. Bilal zove Edževita u lokal, ali ne da bi mu napravio zamku iako se to dogovorio sa vlasnikom. Gurur naređuje da se zapali Bilalov lokal zato što nije postupio po dogovoru. Ahu se raspituje u bolnici u kojoj je ležala Nisan i nakon toga odlučuje da je raskrinka pred Edževitom. Ali Nisan uspeva da se izvuče iz situacije, i govori da je ona dala sve od sebe kako bi spasla muža.

O seriji:
Serija “Igra ćutanja” je potresna drama spektakularne produkcije koja govori o prijateljstvu jačem i od krvnog srodstva, ljubavnim intrigama, najmračnijim tajnama korumpiranog društva, ali i problematičnim temama pravde i osvete. Ova kontroverzna serija, čija je priča inspirisala Holivud, sa razlogom je svrstana među pet najboljih turskih serija svih vremena!
Serija donosi fantastičnu glumačku ekipu koja na pravi način prezentuje kompleksnu radnju serije. Između ostalih, izuzetno popularan glumac Murat Jildirim, koga još nazivaju i “turskim Bredom Pitom”, a koga srpska publika već poznaje iz serija ”Asi” i ”Ljubav i kazna”, ponovo će nas oduševiti svojim talentom i harizmom.
Akcenat ovog ostvarenja prvenstveno je na kvalitetnoj priči zasnovanoj po romanu ”Spavači” Lorenza Karkatera, koji je svoje delo bazirao na istinitim događajima koje je i sam proživeo kao dete. Karkaterovo delo objavljeno je 1995. godine i od samog početka očekivano podiglo je veliku prašinu, tako da je, samo godinu dana kasnije, dobilo i sasvim zasluženu holivudsku ekranizaciju.
Nakon više od petnaest godina od američke ekranizacije, ovo delo inspirisalo je tursku scenaristkinju Pinar Bulut. Teško je reći da serija ”Igra ćutanja” predstavlja verni prikaz romana Karkatera, ali je on svakako poslužio kao inspiracija za priču Bulutove. Iako ostaje verna turskim korenima, serija pruža svež i drugačiji pristup. Bez straha da otvori bolne teme i teška životna pitanja, ona na domišljat način prikazuje borbu čoveka da opstane u svetu.

Dosta je bilo Igre ćutanja, Tihi momci žele osvetu.

više o seriji

Život prema Džimu

Svakog dana u 01:30
Život prema Džimu

Džim i Šeril čine savršen američki par iz srednje klase. Žive u srećnom braku, u kući u predgrađu, sa dve prekrasne, ali preglasne kćerke – Grejsi i Rubi, i sinom Kajlom. Zaista nemaju na šta da se požale – osim na povremenu međusobnu svađu, u kojoj obično nijedno od njih dvoje ne želi da popusti...

Džim je šarmantni i duhoviti muškarac, koji samo žudi za svojom omiljenom foteljom i hladnim pivom. Neprestano izaziva svoju suprugu, na sebi svojstven, šarmantan način, ali je, isto tako, uvek tu kada joj je potrebna podrška. Njegov život bi bio daleko lakši bez Šeriline sestre Dejn i njenog temperamentnog brata Endija - arhitekte koji radi sa Džimom. Kada mu sve dosadi, Džim se povlači u svoju garažu, gde ne nalazi mir i tišinu, već šestočlani bluz bend, spreman da napravi žurku!

Džim / Džejms Beluši

Džim je pomalo grub, ali simpatičan otac iz predgrađa. On je veliki fan bluza, Čikago Bersa, Čikago Kabsa, Čikago Bulsa i Čikago Blekhoksa. Često upada u zapetljane situacije, a njegova lenjost ga tera da pronalazi načine da obavlja stvari sa što manje truda. Ima svoju građevinsku kompaniju po imenu “Graunds Ap”, koju vodi sa šurakom Endijem. Slobodno vreme provodi u garaži sa svojim bluz bendom.

O Džejmsu Belušiju

Porodica Beluši je albanskog porekla. Džejmsov otac Adam emigrirao je u Ameriku sa 16 godina. Kasnije je postao vlasnik restorana. Pojavio se u spotu EmSi Hamera. Ženio se tri puta i ima troje dece. Njegov stariji brat Džon, takođe glumac poznat po ulozi u filmu “Braća Bluz”, premino je u 33 godini.

Šeril / Kortni Torn-Smit

Šeril je lepa i uspešna žena, majka troje dece: Rubi, Grejsi i Kajla, i voljena Džimova supruga. Ona uživa u njihovim šaljivim zadirkivanjima i ceni njegovu strast, iskrenost i postojanu odanost. Iako Šeril uvek traga za savršenstvom i kontrolom u onome što radi, zahvalna je Džimu kad god uspe da izvede njenu razigranu stranu na videlo.

O Kortni Torn-Smit

Najpoznatija je po ulogama u planetarno popularnim serijama “Merlouz Plejs” i “Ali Mekbil”. Udavala se dva puta i ima jednog sina. Objavila je roman “"Outside In", 2007. Godine, za izdavača Brodvej Buks. Napustila je seriju “Ali Mekbil” sa obrazloženjem da je neprestano bila pod pritiskom da mora da bude mršava, te da je smatrala da je time njeno zdravlje ugroženo.

Endi / Ler Džo Kempel

Endi je Džimov šurak, koji uglavnom pazi da Džim ne upadne u nevolje sa Šeril. On je Džimov mlađi partner u građevinskoj firmi po imenu “Graunds Ap”. U slobodno vreme svira klavijature u bluz bendu sa Džimom.

O Ler Džou Kempelu

Rođen je 29. novembra 1972. godine. Oženjen je Pegi Kempel, koja radi kao učiteljica, i imaju petoro dece. Završio je Fekultet primenjenih umetnosti, a ima i diplomu pozorišne akademije.

Dejna / Kimberli Vilijams

Dejna je ljupka svastika, koja ima poteškoća sa pronalaženjem momka. Konačno pronalazi gospodina Pravog, koji je lekar. Ime mu je Rajan Gibson. A potom sledi još mnogo zanimljivih događaja.

O Kimberli Vilijams

Jedno vreme se zabavalja sa Pitom Samprasom, čuvenim teniserom. U braku je sa popularnim kantri pevačem Bredom Pejslijem i imaju dvoje dece. Svom prvom sinu dala je srednje ime Haklberi, prema junaku Marka Tvena.

Uloge: Džejms Beluši, Kortni Torn Smit, Lari Džo Kembel Autori serije: Trejsi Njuman i Džonatan Stark

više o seriji

Američki top-model

svakog radnog dana u 08:05
Američki top-model

Šta se desi kada u kuću smestite 14 prelepih, samouverenih devojaka, a svaka želi samo jedno - da postane američki top model?

“Američki top model” je rijaliti program koji je osmislila super model Tajra Benks, koja je ujedno i ekskluzivni producent serije zajedno sa Kenom Mokom. Program prati tranformaciju grupe mladih žena u supermodele. Četrnaest učesnica žive zajedno u luksuznoj kući i bore se za fantastičnu nagradu

- priliku da postanu članice agencije Vilhemina, da se slikaju za modni editorijal čuvenog modnog magazina i potpišu ugovor vredan 100.000 dolara sa nekom od poznatih kozmetičkih kuća. O učesnicama se brine tim stručnjaka, a nakon što polovina bude eliminisana, finalistiknje odlaze na putovanje iz snova. Iz epizode u epizodu, devojke se bore da ostvare svoje snove, a na kraju samo jedna postaje američki top model.

Televizija B92 će prikazati 4 i 5 ciklus “Američkog top modela”. U četvrtom ciklusu, šou je iz Njujorka premešten u Los Anđeles. Reklamiran je sloganom “Uronite!” U ovoj sezoni finalistkinje su posetile Južnu Afriku.U petom ciklusu, članica žirija je postala čuvena Tvigi, a njoj je pridružio Dž. Aleksander. “Zasijaj punim sjajem” bio je slogan ovog ciklusa, a finalistkinje su putovale u London.

Eksluzivni producent: Tajra Benks

dalje

Prijatelji

Radnim danima u 00:40 i 13:00
Prijatelji

U gradu sa 8.175.133 stanovnika, 3.371.062 stanova i 23.499 kafića, 3 žene i 3 muškarca, žive u 2 stana, izlaze u 1 kafe, i ne mogu jedni bez drugih. Od prve do poslednje epizode! Svih 10 sezona! Iako se zove Prijatelji, ovo je serija o porodici - porodici prijatelja.

Tokom ukupno 246 epizoda pratimo njihove ljubavne, poslovne i lične uspone i padove, uz puno duhovitih replika, kao i uzbudljivih i neočekivanih situacija.

Kako je Rejčel prvi put došla u društvo? Kako su se smuvali ona i Ros? Koliko je Džoi imao devojaka i kako je postao popularan u sapunici Dani našeg života? Kako su se venčali Monika i Čendler? Kako i zašto se pojavila Fibina zla bliznakinja Ursula? Kako su se zaljubili Džoi i Rejčel? Kako se Ros venčao, a zašto razveo od Emili? Kako je Fibi upoznala Majka?

Prijatelji su jedna od retkih serija, koja sve vreme podjednako tretira sve šestoro likova i koja je od šest nepoznatih glumaca stvorila mega-zvezde, kako televizijske tako i filmske industrije. Dovoljno je samo reći da su tokom prve sezone glumci bili plaćeni 22.000 dolara po epizodi, da bi se ta cifra u poslednjoj sezoni popela na milion! Naravno, najveća zvezda postala je Dženifer Aniston, koja je osim glumačke karijere, slavu stekla i svojim brakom sa Bredom Pitom. Finalnu epizodu Prijatelja gledalo je ukupno 54,6 miliona ljudi u Americi, što je čini najgledanijom tv-epizodom u prvoj deceniji 21. veka i četvrtom najgledanijom u istoriji televizije.

Zato ne propustite priliku da ponovo uživate u svim dogodovšitinama šestoro nezaboravnih junaka na televiziji B92!

Uloge: Dženifer Aniston, Dejvid Švimer, Metju Peri, Kortni Koks, Met La Bank, Liza Kudrou

Više o seriji

TRENUTNO NA TV B92

TRENUTNO NA B92 INFO KANALU

  • 18:30Vino i vinogradarstvo
  • 19:00Ekobalans
  • 19:30Vesti B92
Pogledaj kompletan program