Serije

Kud puklo da puklo

Svaki dan u 19:00 Kud puklo da puklo

Borba za nasledstvo počinje

Radnja serije 'Kud puko da puklo' smeštena je u slikoviti Oštrovac, selo na obodu nacionalnog parka. U središtu priče su rendžer nacionalnog parka Damir i doktorka Katarina koja zbog dedinog testamenta dolazi da živi u Oštrovcu. Katarinin ded Đuro koji je većinu života proživeo kao samotnjak, testamentom ostavlja milion eura svojim unucima Katarini, Tomislavu i Kreši, ali uz uslov da godinu dana provedu u njegovoj kući u Oštrovcu. U slučaju da ne uspeju u tome, novac pripada selu.
Kako je selo na rubu propasti – mladi odlaze, nema perspektive – ovaj novac bi mogao značiti njegov spas. Zato će selo, barem ispočetka, raditi sve kako bi Đurine unuke „isteralo“ i dobilo taj milion. Na čelu mesnog odbora je Damirov otac Mile, dok njegov ljutiti protivnik Sveto radi sve kako bi zaseo na njegovu poziciju. U odboru su još i konzervativna učiteljica Barbara, sveštenik Mirko, Milin najbolji prijatelj Stipe i Ane, vlasnica lokalne krčme. Svaki od njih, osim sveštenika, vidi nekakav svoj interes u „teranju“ Đurinih unuka iz sela, ali to ne smeju raditi previse očigledno i javno.
Đurini unuci se tako moraju boriti i sa selom i sa svakodnevnim egzistencijalnim nevoljama – u Đurinoj kući nema ni struje ni vode pa je njihov boravak u selu na neki način i bitka za preživljavanje u uslovima na koje kao gradska deca nisu navikli. Da situacija bude još teža, u borbi za Đurin milijon nisu jedinstveni nego Tomislav, pod velikim uticajem svoje majke Milice, radi sve kako bi Krešu i Katarinu eliminisao kao potencijalne naslednike i sav novac zadržao za sebe.
Kako Damir jako brzo počne da razvija osećanja prema Katarini, tako će zajedno sa prijateljima: Svetinim sinom, lokalnim majstorom Josipom i Stipinim sinom Ljubom, lokalnim policajcem, pomagati Katarini i unucima da im život u mestu bude što lakši i tako dolaziti u sukobe i sa ocem i sa ostalim meštanima, a posebno sa Aninom ćerkom Snežanom koja je zaljubljena u njega i želi da Katarina ode. I Katarina će uskoro početi da oseća nešto prema Damiru, ali će se uzdržavati zbog verenika u Zagrebu pa će njeno ponašanje Damira prilično zbunjivati. Uz te spoljne prepreke, između nje i Damira postoje i na prvi pogled nepremostive prepreke u karakterima. On je pomalo konzervativni lokalni galeb koji misli da zna „što žena treba i gde joj je mesto“ dok je Katarina emancipovana i snažna ličnost, tvrdoglava na deda Đuru.
Ovako postavljena ljubavna priča garantuje i komične i romantične zaplete u maniru klasičnih romantičnih komedija, dok su svi ostali slikoviti likovi, kako seljani tako I porodice Đurinih unuka u gradu, garancija zapleta u kojima će se komične situacije ispreplitati sa stvarnim i životnim problemima.

Uloge: Mirna Medaković, Momčilo Otašević, Milan Štrljić Režija: Kristijan Milić

Prijatelji

Svaki dan u 14:00 i posle ponoći Prijatelji

Jedna od najpopularnijih serija u istoriji televizije

U gradu sa 8.175.133 stanovnika, 3.371.062 stanova i 23.499 kafića, 3 žene i 3 muškarca, žive u 2 stana, izlaze u 1 kafe, i ne mogu jedni bez drugih. Od prve do poslednje epizode! Svih 10 sezona! Iako se zove Prijatelji, ovo je serija o porodici - porodici prijatelja.Tokom ukupno 246 epizoda pratimo njihove ljubavne, poslovne i lične uspone i padove, uz puno duhovitih replika, kao i uzbudljivih i neočekivanih situacija.
Prijatelji su jedna od retkih serija, koja sve vreme podjednako tretira sve šestoro likova i koja je od šest nepoznatih glumaca stvorila mega-zvezde, kako televizijske tako i filmske industrije. Dovoljno je samo reći da su tokom prve sezone glumci bili plaćeni 22.000 dolara po epizodi, da bi se ta cifra u poslednjoj sezoni popela na milion! Finalnu epizodu Prijatelja gledalo je ukupno 54,6 miliona ljudi u Americi, što je čini najgledanijom tv-epizodom u prvoj deceniji 21. veka i četvrtom najgledanijom u istoriji televizije.

Zato ne propustite priliku da ponovo uživate u svim dogodovšitinama šestoro nezaboravnih junaka na televiziji B92!

Uloge: Dženifer Aniston, Dejvid Švimer, Metju Peri, Kortni Koks, Met La Bank, Liza Kudrou

Više o seriji