Filmovi

Robin Hud

Subota 27. maj u 22:30 Robin Hud

U Engleskoj u 13. veku, Robin i njegova banda pljačkaša suprotstavljaju se korupciji u lokalnom selu i prkose kruni da bi uspostavili ravnotežu moći između kralja i njegovih podanika. Odmetnik ili heroj, ovaj čovek će postati večni simbol slobode za svoj narod. “Robin Hud” prati život vrhunskog strelca, nekada zainteresovanog isključivo za samoočuvanje, od njegovog služenja u vojsci kralja Ričarda I protiv Francuza. Nakon Ričardove smrti, Robin odlazi u Notingem, grad koji su ojadile korupcija despotskog šerifa i ogromni porezi, gde se zaljubljuje u temperamentnu udovicu Lejdi Merion, koja je skeptična u vezi sa identitetom i motivima ovog buntovnika iz šume. Nadajući se da će osvojiti srce Lejdi Merion i spasiti selo, Robin okuplja bandu čije ubilačke veštine mogu da se mere sa njihovom željom za životom. U zemlji oslabljenoj decenijama ratovanja, propaloj usled loše vladavine novog kralja i osetljivoj na pobune iznutra i pretnje izdaleka, Robin i njegovi ljudi upuštaju se u još veću avanturu. Ovaj netipičan heroj i njegovi saveznici pokušavaju da spasu zemlju od ulaska u krvavi građanski rat i još jednom vrate slavu Engleskoj.Robin Hood, 2010.

Žanr: akcija

Uloge: Rasel Krou, Kejt Blanšet, Metju Mekfadjen Režija: Ridli Skot

više o filmu...

Gladijator

Nedelja 28. maj u 21:10 Gladijator

Rimsko Carstvo, pred kraj 2. veka. Car Marko Aurelije pokušava da spreči prodor barbarskih plemena na severnim granicama u čemu mu presudno pomaže hrabri vojskovođa Maksimus. Posle pobede u krvavom boju, ostareli vladar upravo u Maksimusu vidi svog naslednika, iako ga u Rimu čeka njegov rođeni sin Komod. Doznavši da će ostati bez carske titule, beskrupulozni Komod odluči da ubrza stupanje na presto, Posle očevog ubistva naređuje ubistvo Maksimusa i njegove porodice.
Maksimus uspeva da izbegne smrt, ali ne i odlazak u roblje pri čemu ga kupuje Proksimo koji trenira najbolje gladijatore u Carstvu. Postavši Proksimov najslavniji borac u areni, Maksimus se zavetuje da će usred Rima osvetiti smrt svoje porodice.Gladiator, 2000.

Žanr: akcija, avantura

Uloge: Rasel Krou, Hoakin Finiks, Koni Nilsen Režija: Ridli Skot

više o filmu...

Zelena milja

Ponedeljak 29. maj u 21:10 Zelena milja

Godine 1935. robijaši zatvora Kold Mauntin, hodnik kojim se odlazi na pogubljenje nazivaju „Zelena milja“, zbog tamnozelenih pločica linoleuma koje prekrivaju pod. Pol Edžkomb je glavni čuvar u „Zelenoj milji“, kada stiže novi zatvorenik pod njegov nadzor. Džon Kofi je osuđen zbog sadističkog ubistva dve devojčice. Uprkos njegovoj telesnoj veličini i užasnim zločinima za koje je osuđen, Kofi se čini dobrim i lepo vaspitanim zatvorenikom, koji se pre ponaša kao nevino dete, nego kao tvrdokorni kriminalac. Uskoro, Edžkomb i dvojica njegovih kolega, Hauel i Stenton počinju da primećuju nešto čudno u vezi sa Kofijem. On je sposoban da obavi nešto što liči na čudo izlečenja među svojim sadruzima zatvorenicima, navodeći ih da se zapitaju kakva je on u stvari osoba i da li je uopšte mogao da počini zločine za koje je osuđen.The green mile, 1999.

Žanr: drama

Uloge: Tom Henks, Majkl Klark Dankan, Dejvid Mors Režija: Frenk Darabont

više o filmu...

Šangaj

Utorak 30. maj u 21:10 Šangaj

U decembru 1941. godine, neposredno pred ulazak SAD u Drugi svetski rat, američki mornarički obaveštajni oficir stiže u korumpirani Šangaj kako bi pronašao svog prijatelja, ali saznaje da je on ubijen. Rešen je da otkrije ko ga je likvidirao i zašto, počinje da radi u novinama predstavljajući se pod pseudonimom koji je već koristio dok je bio stacioniran u Berlinu. Tokom istrage on se zaljubljuje i otkriva da je njegov prijatelj upleten u veliku zaveru koju krije njegova sopstvena vlada...Shanghai, 2010.

Žanr: drama

Uloge: Džon Kjuzak, Gong Li, Džefri Din Morgan Režija: Mikael Hafstrom

više o filmu...

Smrtonosna kula

Sreda 31. maj u 21:10 Smrtonosna kula

Božićno veče pretvara se u stravičnu noć, kada u visokom, luksuznom neboderu izbije požar. Naime, održavala se zabava na kojoj su prisustvovale VIP zvanice, i jednako važni stanari zgrade. Dae Ho, menadžer zgrade i samohrani otac, bio je prinuđen da otkaže planove sa svojom ćerkom Hanom, kako bi radio na događaju. U međuvremenu, Jang Ki, legendarni vatrogasac, konačno je dobio slobodno veče, i želi da ga provede u miru, sa porodicom. I dok su svi uživali u zabavi, u jednom trenutku se dešava katastrofa, a Dae Ho i Jang Ki, će morati da učine sve kako bi spasili hiljade života, i svoje najmilije...The Tower, 2012.

Žanr: akcija

Uloge: Sang Kjang Kim, Je Jin Son, Kjang Gu Sol Režija: Ji Hun Kim

više o filmu...

Ridikove hronike

Četvrtak 1. jun u 21:10 Ridikove hronike

Pošto je izbegao nasilno odvođenje sa planete na kojoj se godinama sakrivao, furijanski odmetnik Ridik krade svemirski brod i kreće prema planeti Helion Prajm. Tamo provaljuje u kuću svog starog poznanika Imama Abua al Valida, koji je jedini znao gde je nestao pošto su obojica preživela čudovišta s Planete tame. Ali Imam nije izdao Ridika, već želi da ga uključi u borbu protiv invazije rase Nekrozora koja preti čovečanstvu u celom svemiru. Iako Ridik u početku odbija poziv, invazija Nekrozora i okrutnost njihovog lorda Maršala biće dovoljan razlog da neustrašivi Furijanac promeni mišljenje...
Film je nastao prema scenariju braće Džima i Kena Vita, a režirao ga je Dejvid Tuhaj, dotada poznatiji kao scenarista velikih projekata „Begunac“ i „Vodeni svet“. Uz Vina Dizela u filmu glumi i oskarovka Džudi Denč. Film je nominovan za dve nagrade Saturn, a zaradio je impresivnih 110 miliona dolara.


The Chronicles of Riddick, 2004.

Žanr: Akcija-avantura

Uloge: Vin Dizel, Džudi Denč, Kolm Fiore Režija: Dejvid Tui

više o filmu...

Smrtonosni prelaz

Petak 2. jun u 21:10 Smrtonosni prelaz

Kada Sietl opsednu nasilni i bezobzirni dileri heroinom, Kejn pokreće elitnu policijsku jedinici da ih privedu pravdi. Kejn i njegov tim zanemaruju pravila službe i služe se svim i brutalnim metodama u nameri da sa gradskih ulica sklone trgovce droge...True Justice: Deadly crossing, 2011.

Žanr: akcija

Uloge: Stiven Sigal, Vilijam Stjuart, Aleks Malari Džunior Režija: Keoni Vaksmen, Vejn Rouz

više o filmu...

Tri dana za ubistvo

Subota 3, jun u 22:30 Tri dana za ubistvo

Tajni agent koji umire od smrtonosne bolesti pokušava ponovo da se poveže sa svojom otuđenom ćerkom. Iznenada mu u zamenu za poslednji zadatak koji mora da obavi ponude eksperimentalni lek koji bi mogao da mu spasi život!3 Days to Kill, 2014.

Žanr: akcija

Uloge: Kevin Kostner, Hejli Stajnfeld, Koni Nilsen Režija: McG

više o filmu...