24 minuta sa Zoranom Kesićem

24 minuta sa Zoranom Kesićem

O emisiji:

U šumi bezbrojnih informacija često je veoma teško pronaći pravi put. Vesti koje svakodnevno stižu do nas itekako utiču na naš život, na naše emocije, na naše raspoloženje... Po inerciji samo ”konzumiramo” sve te silne informacije, bez nekog udubljivanja u suštinu.

Ekipa koja priprema ovu emisiju radoznala je da otkrije šta se krije ”iza vesti”. Kao kada dete rasklopi igračku da bi videlo šta ima unutra i kako radi, tako i mi obavljamo neku vrstu vivisekcije vesti.

Zoran Kesić analizira izjave svih koji odlučuju o našim sudbinama. Argumentovano kritikujemo sve ono za šta procenimo da je neophodno kritikovati. Uočavamo nedoslednosti u govorima i politici, i onih na vlasti i onih u opoziciji. Ismevamo i borimo se protiv gluposti, neukusa, vulgarnosti i primitivizma, a podržamo i slavimo kreativnost, duhovitost, maštu, ideju... Trudimo se da naša emisija bude aktuelna, zabavna, kritička, dinamična, inovativna i moderna.

Goste biramo među ljudima koji imaju šta da kažu i umeju to da kažu.

Autor i voditelj Zoran Kesić, scenaristički tim Njuz.neta i reditelj, Aleksandar Saničanin, daju, svako u svom domenu, maksimum kako bi napravili jednu dobru, ozbiljno zabavnu i dugovečnu emisiju koju gledaoci sa nestrpljenjem i radošću očekuju.

Uzore za 24 minuta nalazimo u emisijama ”Daily Show With Jon Stewart” i ”Colbert Report”, koje sa velikim uživanjem pratimo već godinama.

Uvereni smo da Srbiji nedostaje ovakva emisija i spremni smo da budemo baš mi ti koji je realizuju.