Otporan na smrt

četvrtak 7. februar u 21.02

Kaskader Majk deluje kao fini tip, voljan da devojci plati piće i otprati je kući.

Otporan na smrt

Međutim, nije sve onako kako izgleda, jer Majkl je psihopata. Od svog auta je napravio smrtonosnu mašinu na četiri točka i svaki putnik, koji ima tu nesreću da se vozi s njim, završi mrtav - kao i svako na putu ko mu se ne svidi. Međutim, kada naiđe na Zoi i njenu žestoku prijateljicu sa filmskih setova, Majk pravi gadnu grešku.

Death Proof, 2007.

Žanr: akcija

Zanimljivosti o filmu:

- Film je na izašao kao dvostruko Grajndhaus izdanje, zajedno sa “Planetom terora” Roberta Rodrigeza.

- Grajndhaus je naziv američkih bioskopa koji su prikazivali horor, đalo, seksploatacijske, bleksploatacijske filmove, te kung fu akcije i špageti vesterne, popularne žanrove B filma tokom 1970-tih.

- Da bi se postigla autentičnost Grajndhaus filmova, napravljeno je da filmska traka namerno izgleda oštećeno i trese se, a posebno je zanimljivo i to da su pojedini delovi filma namerno „isečeni“ tako da se gubi kontinuitet filma.

- Džuboks koji se vidi u filmu vlasništvo je Kventina Tarantina. Listu pesama koje se čuje u filmu rukom je ispisao sam Tarantino. Između ostalih na listi se nalazi muzika Azjaka Hejsa, Berija Vajta, Boba Dilana, Stivija Vondera, Marvina Geja, Done Samer, Dina Martina, ABBA-e…

- U Vorenovom baru nalazi se tabla na kojoj piše “Samo Keš”, sa čuvenom fotografijom legendarnog muzičara Džonija Keša koji pokazuje srednji prst.

- Francuski časopis “Kaje du sinema” (Filmske sveske) izabrao je film “Otporan na smrt” kao drugi najbolji film 2007. godine.

- Ovo je jedini film Kventina Tarantina koji se odvija hronološki, bez fleš bekova.

Uloge: Kurt Rasel, Zoi Bel i Rosario Doson Režija: Kventin Tarantino

više o filmu