Dobra zemlja

Nedelja 08:00

Emisija o poljoprivredi, seoskom životu i hrani

Dobra zemlja

foto: Aleksandar Krstović

Uvek istinite, zanimljive i korisne teme. Od teorije zavere o tome da li će srpski seljaci ostati bez zemlje, ko formira otkupne cene uljarica i uz pomoću kojih političara, pa do korisnih, stručnih saveta i informacija. Govoriće se o tome kako se u plastenicima postiže pravi ambijent uz pomoć malo emulzije , kako neki voćari uz pomoć testere od bujnih prave slabo bujne podloge, da li od žilica maline mogu da se proizvedu sadnice, da li će uljana repica biti hit što se tiče jesenje setve i zašto ? Biće reči i o energiji, proizvodnji i potrošnji – koliko će poskupeti đubriva, zašto dizel nije jeftiniji, kako će pad cena nafte uticati na proizvodnju biodizela. Posebna poslastica za sve gledaoce bićepriče iz inostranstva.

O emisiji:
Poljoprivreda se poslednjih godina menja brzo, kao nikad do sada. Grana ekonomije koja je nekada uživala status statične, doživela je eksploziju biotehnoloških inovacija, krupne korake u genetici, velike tržišne promene i potrese. U gomili informacija, o novim zakonima, uredbama, kreditnim linijama, novim tehnološkim rešenjima, načinima gajenja, novim rasama “Dobra zemlja” pomoći će vam da se snađete, pratite razvoj i na vreme se prilagodite novim tendencijama.
Brzo ali ne previše, informativno ali sa dozom zabave, zabavno ali uvek korisno. Novi program zasnivaće se na dosadašnjem konceptu, u kojem će ljudi koji se profesionalno bave poljoprivredom naći korisne i nasušne informacije za svoj posao, ali će biti usmeren i ka potrošačima hrane, onima kojima je poljoprivreda hobi i životnim temama koje se tiču porodice i domaćinstva.
Visoki kriterijumi koje smo postavili doveli su do toga da je Dobra zemlja postala najgledanija emisija o poljoprivredi, kojoj gledaoci u potpunosti veruju.

Dobra zemlja, sa unapređenim konceptom i novim programom, pomera granice ovakvog formata na televizijama u Srbiji.

Dobra zemlja, nedeljom u 08:00 na TV B92
Voditelji: Uroš Davidović i Marija Ćeklić