Dobra zemlja

Dobra zemlja

DOBRA ZEMLJA saznaje kako spasiti pčele od nedostatka sunca

Dok ceo svet gleda strahote u Ukrajini, Dobra zemlja ove nedelje govori o ljubavi iz Ukrajine jer su specijalne gošće tople slovenske duše koje žele da se udaju za seljake u Srbiji. Osim toga, Dobra zemlja donosi i obilje tema iz inostranstva: Turske, Nemačke, Austrije kao i priče sa sa svih strana Srbije od Crne Trave, preko Velikog Gradišta, Kule, Bele Crkve do Čačka.

Pričamo o zemljištu, novim pravilinicima Uprave za veterinu, prodaji zemlje strancima ali i o lepim manifestacijama koje se održavaju širom Srbije. Videćete kako naši stočari mogu da iskoriste solarnu energiju ali i kako da pčelari spasu svoje rojeve od nedostatka sunca.

Fantastične priče - o ljubavi , prevarama, stoci, povrću, pšenici i suncokretu u jedinstvenoj emisiji o poljoprivredi - Dobra zemlja na TV B92.

Nove teme, dobre teme - uvek u Dobroj zemlji

Nedelja 27. jul u 08:00 na TV B92

Emisija o poljoprivredi, seoskom životu i hrani

O emisiji:

Poljoprivreda se poslednjih godina menja brzo, kao nikad do sada. Grana ekonomije koja je nekada uživala status statične, doživela je eksploziju biotehnoloških inovacija, krupne korake u genetici, velike tržišne promene i potrese. U gomili informacija, o novim zakonima, uredbama, kreditnim linijama, novim tehnološkim rešenjima, načinima gajenja, novim rasama – program “Dobra zemlja” pomoćiće vam da se snađete, pratite razvoj i na vreme se prilagodite novim tendencijama.

Dok poljoprivrednici mogu da dođu do gomile novih informacija – gledaoci iz grada mogu da se informišu o najnovijim tokovima u proizvodnji hrane. Jer uspećete, uz pomoć – “Dobre zemlje”.

Voditelji: Uroš Davidović i Marija Ćeklić