Spartak: Krv i pesak

Svakog dana posle 02:00

Jedan čovek protiv vojske izdajnika. Izdali su ga Rimljani. Postao je rob. Drugi život započinje kao gladijator.

Spartak: Krv i pesak

Spektakularna serija u produkciji STARZ-a, rađena po ugledu na filmove 300 i Gladijator sa budžetom od preko 50 miliona dolara.

Karakterišu je fantastični specijalni efekti, inspirativni kostimi, raskošna scenografija i odlična gluma. Ako volite filmske epske spektakle “Gladijator” i “300”, volećete i seriju “Spartak: Krv i pesak!”.

Klasična priča o najpoznatijem pobunjeniku Republike ožvela je kao eksplicitna i žestoka nova serija “Spartak: Krv i pesak”. Otrgnut od domovine i žene koju voli, Spartak je osuđen na brutalni svet arene gde su krv i smrt najpopularnija zabava. Ali, ne vode se sve bitke na pesku!

Spartak je jedan od najpopularnijih i najpoznatijih istorijskih likova. Kao gladijator postao je legenda još za života, a njegove borbe su predmet brojnih priča. Kao vojnog stratega, istoričari ga pominju zajedno sa drugim genijima tog doba – Hanibalom i Kornelijem Scipionom. I pored toga, njegov život je gotovo potpuna misterija. Dostupni izvori su često kontradiktorni. Ono što zasigurno znamo jeste da je Spartak živeo u prvom veku pre Hrista i da je, po najšire prihvaćenoj teoriji, bio rođen u Trakiji, potonjoj rimskoj provinciji. O njegovoj mladosti se ništa ne zna, a tek poneki izvori pominju da je mu je žena bila Tračanka. U Kapuu je najverovatnije stigao kao ratni zarobljenik, gde je ubrzo postao slavni gladijator, zahvaljujući svom jedinstvenom borilačkom stilu i nenadmašnoj snazi.

Prevare, korupcija i privlačnost senzualnih užitaka neprestano su iskušenje za Spartaka. Ako želi da preživi, mora da postane više od čoveka, više od gladijatora. Mora da postane legenda.
Australijski glumac Endi Vitfild kao Spartak, Lusi Loules kao Lukrecija, Džon Hana kao Bacijat i Piter Mensa kao Doktor tumače glavne uloge u ovoj jedinstvenoj mešavini igrane akcije, stripovskih efekata i brutalnih prizora borbe koja seriju “Spartak: Krv i pesak” čini istinskim televizijskim spektaklom.

Od trenutka kada je serija "Spartak: Krv i pesak" prvi put prikazana na američkoj tv mreži "Starz" u januaru 2010. predstavila se bogatom pričom i vizuelnim efektima kakvi nikad do tada nisu viđeni ni u jednoj televizijskoj seriji. Prva epizoda je postala najgledanija premijera u istoriji "Starza”, a serija je postala i najgledaniji kablovski tv program petkom.

Spartacus: Blood and Sand (TV Series 2010)
žanr: istorijska avantura

Uloge: Endi Vitfild, Džon Hana, Lusi Loules Autor: Stiven S. Denajt

više o seriji