TRR - HOMEKATARAZASAMIZDATREC S.E. No3

Reagovanje Informativne sluzbe Generalstaba Vojske Jugoslavije

Natasa Kandic ce iskaze dokazati pred sudom

Postovani,
    Informativna sluzba Generalstaba Vojske Jugoslavije ovlascena je da Vam se obrati povodom napisa Natase Kandic koji je pod naslovom "Necu da cutim o uzasu" objavljen danas (juce, prim. red) u vasem listu u rubrici "Polemike".
    Njeno oglasavanje i ponovljeno javno izricanje veoma teskih optuzbi protiv Vojske Jugoslavije i licnih stavova i ocena zbivanja na nasim prostorima u minulom periodu govore o tome da ste vi ozbiljan list i da ste zasigurno, ceneci tezinu javne reci i posledice koje one sobom nose, dobro odmerili njene iskaze i za to dobili cvrste dokaze koji ce potvrditi istinitost iznetih optuzbi.
    Natasa Kandic se nudi kao neposredni svedok i ocevidac i po svemu sudeci poseduje "cvrste dokaze o stravicnim zlocinima", sto za pravosudje i Vojsku Jugoslavije predstavlja neprocenjivo znacajan izvor informacija koje ce pomoci da se pred lice pravde i covecnosti privedu izvrsioci uzasa o kome ona nece da cuti.
    Obzirom da Vojska Jugoslavije neguje vojnicku cast koja podrazumeva sposobnost da se u punoj meri suoci sa istinom i da svoje delovanje ne zeli da izoluje od kritike i suda javnosti, nadamo se da ce Natasa Kandic svoje iskaze dokazati pred sudom.
    Zelimo da iznete optuzbe budu potkrepljene dokazima jer ce u protivnom biti reci o necem drugom sto, takodje, podrazumeva odgovornost i zakonski jasno definisanej posledice.
    Molimo, da postupite u skladu sa vasim obavezama koje proisticu iz Zakona o informisanju i ovaj dopis ucinite dostupnim javnosti, obavestavamo vas da do zavrsetka sudskog postupka prekidamo dalju polemiku.
    

Informativna sluzba Generalstaba VJ


DANAS petak, 25. avgust 2000.

Nastavak