Punjena prepelica za 4 osobe

Recept iz epizode Tito i kralj Husein

Izvor: B92

Utorak, 05.03.2013.

09:55

Default images

Sastojci:

- Dimljena slanina (isečena na listiće) 12 listova

- Prepelica 4 kom

- Pileće meso 250 g

- Belance 1,5 kom

- So

- Biber

- Guščja džigerica 120 g

- Žalfija 8 listova

- Puter 50 g

- Neutralna pavlaka 0,4 dl

- Nar ½ kom

- Cvekla 300 g

- Jabukovo barikirano sirće 2 supene kašike

- Dižon senf ½ supene kašike

- Gorgonzola 120 g

- Sirup od nara 1 supena kašika

- Maslinovo ulje 3 supene kašike

- Rukola salata 200 g

Postupak: Prepelicu očistiti od leđnih I grudnih kostiju. U međuvremenu napraviti mus od pilećeg mesa, belanca i neutralne pavlake. Dodati so, biber I kockice guščje džigerice. Napuniti prepelice sa musom, pa uviti sve sa listovima slanine. Prepelice peći u rerni na 220 stepeni 15 minuta, dok boja ne postane zlatno-žuta. U odgovarajućoj posudi napraviti dresing za salatu - senf, sirup od nara, ulje, sirće i začine umešati zajedno. Potom cveklu, koju smo ispekli u duploj foliji u rerni na 160 stepeni 45 minuta, oljuštimo i isečemo na kocke. Dodati je u dresing. Na tanjir za serviranje položiti rukolu, pa preko dodati nar, dresing sa cveklom, pa potom gorgonzolu. Servirati pored prepelice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: