Izlazi na crtu Xiaomiju: Novi kineski "budžet" smartfon od samo 125$

Inspirisana potezom Xiaomija, koji je izdvojio Redmi kao svoj zaseban podbrend, kineska kompanija Oppo je na tržište tokom prošle godine izbacila pristupačne pametne telefone pod oznakom Realme.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.03.2019.

18:30

Default images

Posle solidnog tržišnog uspeha, koji je taj portez doneo, iz Oppoa sada ne tržište stiže treća generacija Realme smartfona, koji po izuzetno pristupačnoj ceni nude još boljim specifikacijama.

Realme 3 je uređaj sa LCD ekranom dijagonale 6,22 inča, koji i pored toga što prikazuje sliku rezolucije od samo 720p, sasvim dobro služi svojoj nameni.

Realme 3, u verziji sa tri gigabajta RAM memorije košta samo 125 dolara, dok je onaj sa jednim gigabajtom više 30 dolara skuplji. Telefon ima 32 gigabajta interne memorije. Realme 3, na poleđini, ima dvostruku kameru sa senzorima od 13 i dva megapiksela, koja podržava i Nightscape mode.

Uređaj, otporan na vodu, pokreće MediaTek Helio P70 procesor, a napaja baterija kapaciteta 4.230 mAh.

"Agresivno" niska cena Realme 3 telefiona mogla bi ozbiljno da ugrozi tržišnu poziciju za sada jake konkurencije, kakva je Xiaomi Redmi Note 7, zaključuje The Verge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: