Huawei već ima telefon na preklop sa ekarnom od 8 inča VIDEO

Huawei će pokušati da pobedi Samsung u ratu za telefon na preklop i to većim ekranom koji (kada se uređaj otvori) ima dijagonalu od 8 inča, za razliku od 7-inčnog koji je najavila korejska kompanija.

Tehnopolis

Izvor: PhoneArena, Benchmark

Ponedeljak, 19.11.2018.

21:35

Huawei već ima telefon na preklop sa ekarnom od 8 inča VIDEO
Printscreen YouTube/TechConfigurations

Savitljivi ekran obezbediće kompanija BOE, koji stoji i iza zakrivljenih OLED panela za Mate 20 Pro. Huawei je već dostavio uređaj korejskim operaterima, prenose lokalni mediji, za koje je izvor insajder rekao da to nije prototip, niti koncept uređaja:

"Ne možemo da otkrijemo tačan dizajn, specifikacije, obrasce korišćenja... ali je kompletniji nego što se očekivalo."

Huawei planira da pokrene svoj prvi sklopivi telefon kao uređaj sa brzinama interneta 5G mrežama, a samo će Koreja imati široku 5G mrežu u prvoj polovini 2019. godine, kada, kako se kaže, Huawei bude predstavio svoj sklopivi telefon.

Kompanija će najverovatnije objaviti uređaj na sajmu MWC u februaru, a potom ga pustiti u prodaju u periodu od aprila do juna, nakon obimnog testiranja na 5G mreži.

Još uvek nema ni reči o cenama, ali je poznato da su dimenzije ekrana 5 inča za spoljni ekran, kada je telefon u preklopljenom stanju, i 8 inča kada je unutrašnji ekran otvoren. Ove dijagonale su veće od Samsungovih od 4,6 i 7,3 inča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: