Prvi HTC-ov blokčejn telefon dostupan kao "early access"

Tajvanska korporacija HTC objavila je mogućnost "ranog pristupa" (early access) svom prvom blokčejn mobilnom uređaju pod oznakom EXODUS 1.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2018.

16:46

Prvi HTC-ov blokčejn telefon dostupan kao

HTC EXODUS 1 sadrži zaključanu oblast na telefonu koja je zaštićena od Android OS-a. "Secure enclave" će čuvati ključeve vašeg kripto-sadržaja, bilo da su u pitanju valute ili nezamenjivi tokeni (non-fungible tokens – NFT) ili, u bliskoj budućnosti, svi vaši digitalni podaci.

HTC je razvio jedinstven mehanizam društvenog povraćaja ključa (Social Key Recovery) u slučaju da izgubite telefon ili vam ga ukradu ili ako zaboravite ključeve. On obezbeđuje da HTC ne čuva vaše ključeve na centralnoj lokaciji u bilo kom trenutku, već da vi sve vreme zadržavate njihovo vlasništvo.

HTC vam dozvoljava da izaberete nekoliko pouzdanih kontakata i svako od njih mora da preuzme aplikaciju za upravljanje ključevima. Ključevi se zatim dele pomoću tajnog algoritma za deljenje i šalju se ovim pouzdanim kontaktima. Ukoliko se javi potreba za tim, možete uspešno da povratite pristup svojim sredstvima.

Novi HTC je premijum uređaj visokih performansi i kvaliteta, kao i dizajna koji se očekuje od najboljih uređaja tajvanske kompanije kompanije.

HTC EXODUS 1 će biti dostupan u 34 zemlje, uključujući SAD, Tajvan, Hongkong, Singapur, Novi Zeland, UK, Austriju, Norvešku i druge evropske zemlje. Uređaj se, u okviru early access pre-order programa, može naručiti na internet sajtu www.htcexodus.com. Očekivani datum isporuke je decembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: