Applova prodavnica evakuisana zbog "prokuvale" baterije iPada

Pregrejana baterija u iPad tabletu dovela je do evakuacije kupaca unutar Apple Storea u Amsterdamu. Tablet je stavljen u kantu napunjenu peskom, što je očigledno otklonilo potencijalnu pretnju.

Tehnopolis

Izvor: AppleInsider, PhoneArena

Ponedeljak, 20.08.2018.

09:30

Applova prodavnica evakuisana zbog
Printscreen YouTube/AT5

Do incidenta je došlo u nedelju popodne. Oko 14 i 20 časova po lokalnom vremenu vatrogasci su bili na licu mesta. Problem je ubrzo saniran, pa su već oko 15 časova, zaposlenima i kupcima je omogućen povratak u radnju.

Iako u radnji nije bilo dima, tri osobe su se požalile na respiratorne probleme nakon incidenta. Nije poznato da li su u pitanju kupci ili zaposleni.

I pored toga što su prilično bezbedne, litijum-jonske baterije ipak mogu da budi opasne u određenim situacijama. Postoji mogućnost da eksplodiraju ili da se zapale, ukoliko se pregrevanje ili curenje odmah ne primeti.

I ranije je viđe puta dolazilo do incidenata sa pregrevanjem baterija u Appleovim prodavnicama, od kojih se jedan dogodio ranije ove godine u Applovoj prodavnici u Cirihu.

Appleov iPad tablet koristi batrije većeg kapaciteta nego iPhone 6 Plus, koji se pregrejao u prodavnici u Cirihu, pa je tako brzom reakcijom zaposlenih sprečena moguća veća katastorfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: