Zvanično predstavljen Samsung Galaxy Note 9 / FOTO / VIDEO

Nakon meseci glasina, procurelih informacija i nagađanja, Samsung je konačno zvanično predstavio svoj najnoviji Note uređaj - Galaxy Note 9. Južnokorejska kompanija ovaj telefon naziva najboljim koji je o sada kreirala.

Tehnopolis

Izvor: PhoneArena, Benchmark.rs

Četvrtak, 09.08.2018.

21:30

Zvanično predstavljen Samsung Galaxy Note 9 / FOTO / VIDEO
Foto: Samsung

"Sa modelom Note 9 nismo samo kreirali super-snažan telefon, dizajnirali smo telefon koji može da prati korisnikove potrebe", ističe proizvođač.

Ukratko, Samsung je najavio najveću bateriju koja je ikada bila dostupna na nekom Note uređaju, sa kapacitetom od 4000 mAh. Note 9 stiže sa 128GB i 512GB interne memorije, a u pripremi je i microSD kartica od 512GB za maksimalnih 1TB prostora za skladištenje podataka.

Tu je i 10 nm čipset, Snapdragon 845 u SAD, odnosno Exynos 9810 za globalno tržište. Ekran je veći i bez nema izrez na vrhu.

Displej Galaxyja Note 9 je najveći koji je Samsung ikada ugradio na neki svoj telefon. Sa dijagonalom od 6,4 inča, ekran rezoluceje 2960 x 1440p je za 0,1 inč veći od onog na Note 8 modelu. Super AMOLED displej ima HDR10 podršku i podržava Always On Display.

Ispod ekrana nema senzora otiska prsta, koji je sada bolje pozicioniran na poleđini ispod dve kamere.

Sistem sa kamerama na poleđini sastoji se od 12MP f/1.5-2.4 glavnog senzora i 12MP f/2.4 telefoto sekundarnog senzora, uz dual OIS podršku. Oba senzora su opremljena Samsungovim Intelligent Camera sistemom, koji prepoznaje scene, optimizuje boje i kontrast i detektuje greške poput zamrljanog ekrana ili trenutka kada korisnik zatvori oči. Selfi kamera ima 8MP f/1.7 senzor. Galaxy Note 9 ima stereo zvučnike koje je Samsung konstruisao u saradnji sa AKG-om. Uređaj poseduje i iP68 sertifikat za vodootpornost, što je slučaj i sa neizostavnom S Pen pametnom olovkom koja uz njega dolazi.

Ovo je prvi S Pen sa bluetooth vezom koji može da se koristi kao daljinski za upravljanje kamerom, tokom prezentacija i u druge svrhe. Radi na rasponu od 10 metara i ima bateriju koja omogućava rad oko 30 minuta, odnosno oko 200 klikova.

Uređaj će biti dostupan u Ocean Blue, Midnight Black, Lavender Purple i novoj Metallic Copper boji, i neći će se u pordaji od 24. avgusta.

Osnovni modela Samsunga Galaxy Note 9 dolazi sa 6GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora i cenom od 999 evra, dok top model ima 8GB RAM-a i 512GB skladišta i cenu od 1249 evra.
Foto: Samsung

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: