London ulaže 10 miliona funti u digitalnu pismenost na Balkanu

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson danas će objaviti da će Velika Britanija uložiti 10 miliona funti kako bi pomogla u izgradnji digitalnih veština i povećanja mogućnosti za zapošljavanje mladih na Zapadnom Balkanu, javlja portal Juropian Vestern Balkans pozivajući se na saopštenje britanskog Ministarstva spoljnih poslova.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 09.07.2018.

14:10

London ulaže 10 miliona funti u digitalnu pismenost na Balkanu
Thinkstock / Ilustracija

Kako se navodi u saopštenju, objavljenom u vreme kada se u Londonu održava Samit Zapadnog Balkana, u okviru Berlinskog procesa, Džonson će objaviti i da će Velika Britanija uložiti još milion funti za rešavanje pitanja nasleđa iz prošlosti, uključujući identifikaciju žrtava ratova tokom 1990-ih.

Prema navodima ministarstva, navedena sredstva obuhvataju obuku dece u više od 4.500 škola u cilju podsticanja digitalne pismenosti i veština širom regiona, koju će pružiti međunarodna organizacija za kulturne odnose i obrazovanje iz Velike Britanije "British Council".

"Obezbeđivanjem pristupa digitalnom obrazovanju, ova sredstva će pomoći u podsticanju nove generacije inovatora i preduzetnika, kako na Zapadnom Balkanu, tako i u Velikoj Britaniji", navodi se u saopštenju.

Najavljuje se i da će ministar "ponoviti posvećenost Britanije Zapadnom Balkanu time što će objaviti dodatnih milion funti za pomoć regionu u rešavanju teških pitanja nasleđa iz prošlosti".

Kako se dodaje, taj iznos uključuje "rad na pronalasku i identifikaciji 12.000 žrtava, koje se i dalje vode kao nestale u sukobima 1990-ih".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: