Apple proizvođačima: "Smanjite proizvodnju komponentni za iPhone"

Američka tehnološka kompanija Epl zatražila je danas od svojih dobavljača da proizvodnju delova za "ajfon" smanje za oko 20 odsto u drugoj polovini 2018. godine, preneo je danas japanski list "Nikei".

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 08.06.2018.

14:15

Apple proizvođačima:
foto: getty

To je prouzrokovalo da akcije Epla padnu za 2,2 odsto na 189,20 dolara u trgovanju pre zvaničnog otvaranja berze, dok su akcije Eplovih dobavljača, poput AMS-a, pale za 6,0 odsto, a kompanije Dajalodž semi za 4,1 odsto, prenosi agencija Rojters.

Epl očekuje da će ukupna isporuka novih modela "ajfona", kao što su "ajfon 8", "ajfon 8 plus" i "ajfon x", biti 80 miliona jednica ove godine, što je manje u odnosu na planirane isporuke od 100 miliona koliko je Epl najavljivao negde u istom periodu prošle godine, prenosi taj japanski list, pozivajući se na dva izvora upoznata sa situacijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: