Novi Samsung Galaxy ipak će iskopirati iPhone X?

Više proizvođača pametnih telefona s operativnim sistemom Android do sada je već u većoj ili manjoj meri kopiralo Appleov iPhone X, a u narednih nekoliko meseci biće ih još.

Tehnopolis

Izvor: tportal.hr

Petak, 01.06.2018.

21:10

Novi Samsung Galaxy ipak će iskopirati iPhone X?
Foto: YouTube screenshot

Samsung se do sada suzdržavao od toga, možda i zato što je porota američkog suda nedavno odredila da ova kompanija mora da plati pola milijarde američkih dolara odštete za (između ostalog) neovlašćeno korišćenje nekoliko Appleovih dizajnerskih patenata.

Iako je sredina 2018. godine pred vratima, još nema Samsungovog smartfona sa 'zubom' na vrhu ekrana, iako se Samsung poigravao različitim dizajnerskim rešenjima koja bi ga uključivala.

Doduše, nema ni naročito dobrog razloga za odbacivanje odličnog ekrana Infinity, koji krasi ne samo top modele kao što je Galaxy S9 već i srednju klasu poput Galaxyja A6.

Ipak, procurila je fotografija na osnovu koje je moguće pretpostaviti da Samsung sprema model Galaxy A9 Star, koji bi u važnom aspektu mogao da kopira iPhone X.

Naime, čini se da će kamere na poleđini biti prebačene u gornji levi ugao, baš kako su smeštene na iPhoneu X. Samsungovi mobilni telefoni do sada su po pravilu imali zadnju kameru na sredini gornje polovine zadnjeg dela uređaja, prenosi Tportal.

Pametni telefoni Galaxy A9 Star A9 Star Lite trebalo bu da budu predstavljeni u nekoliko sledećih nedelja. Moguće je da će njihova dostupnost biti ograničena, odnosno da će biti namenjeni prvenstveno kineskim tržištima, piše BGR.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: