Otkrivene nove informacije o Googleovim Pixel telefonima

Dok većina mobilnih kompanija svoje najjače adute predstavlja u prvoj polovini godine, drugi deo godine najčešće pripada Samsungu i njihovom Note modelu, Appleovim iPhoneima i Googleu.

Tehnopolis

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Petak, 01.06.2018.

18:55

Otkrivene nove informacije o Googleovim Pixel telefonima
Foto: YouTube screenshot

Zahvaljujući dosadašnjim glasinama, već znamo šta pripremaju Samsung i Apple, a ove nedelje objavljene su i informacije vezane za novu generaciju Googleovih Pixel pametnih telefona kojom će Google krenuti u bitku protiv najjačih modela na tržištu smartfona. Ove godine ih je zaista mnogo, pa se čini da konkurencija nikada nije bila jača.

Glasine vezane za datum predstavljanja ovih telefona se razlikuju – pojedini izvori tvrde da bi Google mogao da ih predstavi već u avgustu ili tokom septembra kako bi ukrao bar deo pažnje Appleu i novim modelima iPhonea, dok druge informacije govore da će to biti kao i do sada, tokom oktobra.

Osim telefona, na istoj konferenciji ova kompanija trebalo bi da predstavi bežične slušalice i pametni sat koji bi trebalo da radi na novoj verziji procesora Snapdragon, napravljenoj specijalno za pametne satove, i na novoj verziji operativnog sistema Wear OS. Za proizvodnju novih Pixela ove godine trebalo bi da bude zadužen Foxconn i inženjeri koji su postali deo ove kompanije nakon akvizicije HTC-a.

Osim u veličini ekrana, razlika između Pixela 3 i 3XL biće i u hardverskom delu smeštenom u gornjem delu ekrana – po uzoru na iPhone X, "notch" će imati samo Pixel 3 XL, i u njemu će se nalaziti dve kamere. Ekran ovog telefona zauzimaće skoro celu prednju površinu telefona, pa će se samo na donjem delu nalaziti mali okvir, dok će manji model imati okvir i sa donje i sa gornje strane, prenosi Zimo.

Prema istim izvorima informacija, zadnje strane telefona oba modela imaće samo jednu kameru (dok neki uređaji već imaju tri kamere, Google će i dalje ostati samo na jednoj), ali će zahvaljujući softverskoj optimizaciji njima moći da se prave fotografije sa zamućenom pozadinom.

Kada je reč o hardveru, kao i kod većine pametnih telefona koje pokreće Android, očekuje se Snapdragon 845 i 4GB, odnosno 6GB memorije, piše 9to5Google.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: