Razlika između opcije Delete i Offload na iOS-u

Zahvaljujući novoj značajnoj funkciji iOS-a 11, možete da rasteretite sistem tako što ćete da uklonite, ali ne i da obrišete aplikacije koje ne upotrebljavate. Hajde da vidimo koja je razlika između opcija Delete i Offload!

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2018.

12:25

Razlika između opcije Delete i Offload na iOS-u
foto: getty

Sistem sam uklanja aplikacije da bi oslobodio što više memorije. Međutim, te aplikacije možete da reinstalirate kada god poželite.

Na taj način se rešavate aplikacije radi oslobađanja dodatnog prostora, iako svi njeni podaci ostaju sačuvani lokalno na uređaju. Kada reinstalirate aplikaciju, vaši podaci će ponovo biti spremni za upotrebu. To ćete podesiti u tri jednostavna koraka: Settings > General > iPhone Storage. Tu ćete odabrati željenu opciju za datu aplikaciju, odnosno Delete ili Offload.

Koja je razlika?

Ako odaberete opciju Delete, to je isto kao da ste pritisnuli i duže zadržali ikonicu aplikacije, pa pritisnuli mali znak x koji se pojavi u gornjem uglu. Na taj način ćete obrisati aplikaciju i sve podatke vezane za nju. Sa druge strane, opcija Offload funkcioniše kao i automatsko brisanje koje je opisano u uvodu, piše "iMagazin".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: