Direktor Microsofta: Ceo svet postaje jedan veliki računar

"Neverovatno je razmišljati o svetu kao o računaru. Mislim da je to prava metafora za nas kako se krećemo napred", rekao je tokom gostovanja u Londonu direktor Microsofta Satja Nadela.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2018.

15:40

Direktor Microsofta: Ceo svet postaje jedan veliki računar
Foto: Gettyimages

Današnji svet nerazdvojno je povezan sa tehnologijom koja je ugrađena u svako mesto, u svaku stvar i svaku osobu, i sve što danas radimo fundamentalno je oblikovano upravo digitalnom tehnologijom koja je prisutna u našim domovina, na poslu, mestima gde se zabavljamo i tako dalje, smatra Nadela.

Dakle, zahvaljujući računarstvu u oblaku, Internetu stvari i veštačkoj inteligenciji, našu planetu sada možemo da posmatramo kao jedan veliki računar. Za uspeh i budućnost Microsofta od najveće će važnosti biti upravo veštaka inteligencija, prenosi Zimo.

Dodao je da Microsoft trenutno ponovno smišlja svoje najvažnije proizvode korišćenjem veštačke inteligencije koja ih zajedno povezuje i veruje da je veštačka inteligencija ključ za razvoj novih servisa poput računarske vizije, obrade govora itd. Koliko im je važna veštačka inteligencija, pokazuje i preuzimanje kompanije Semantic Machinse koja će ovoj kompaniji pomoći u razvoju što realističnijih chatbotova, odnosno virtualnih asistenata koji će moći da razgovaraju s ljudima, piše ZDnet.

Direktor Microsofta naročito je upozorio na to da veštačka inteligencija treba da razvija uz strogo vođenje računa o određenim principima i etici, odnosno da bi trebalo da se upotrebljava isključivo za dobrobit čovečanstva i da bi trebalo da nam pomogne u obavljanju svakodnevnih stvari, iako je jasno da će vremenom zameniti ljude na velikom broju poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: