Da li to stiže okrugli Apple Watch?

Iako je to “samo” objavljeni patent, čini se da je Apple zaista zainteresovan za koncept okruglog Watcha. To bi mogao biti pravi inženjerski izazov.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2018.

17:00

Default images

Ovo nije prvi put da je objavljen patent zaobljenog Apple Watcha. Ovoga puta nekoliko razloga ukazuje da bi ovo mogao biti novi smer razvoja. Iako su detalji patenta o rešenju za problem zaobljenih ekrana, spominju se i pametni satovi, kao i potencijalna upotreba.

Polja piksela često imaju pravougaone oblike. Međutim, pravougaona polja piksela se neće dobro uklopiti u uređaj koji ima okrugli oblik. Okrugli ekrani mogu imati uske regije u kojima signalne linije postaju prepune, što vodi do neefikasne upotrebe ekrana. Stoga bi bilo poželjno pružiti poboljšani ekran.

Patent detaljno opisuje pojedinosti, ali preporučili bismo ga samo najodvažnijim korisnicima. Ono što je za nas važnije je tema zaobljenog Apple Watcha, koja je ponovo u žiži javnosti.

Apple nam je pokazao da po datumu dokumentacije možemo pretpostaviti kako ovo nije samo još jedna ideja o nebitnom patentu.

Imajući na umu da je Apple predao ovaj patent 8 meseci nakon što je originalni Apple Watch predstavljen sa svojim pravougaonim interfejsom i verovatno godinama nakon izvornih patenata za Apple Watch, Apple-ov menadžment je dao svojim inženjerima ovaj projekat. Stoga ovo nije odbijeni dizajn, već namerno projektovano rešenje kojim bi okrugao interfejs radio na Apple Watchu, u slučaju da Apple to odluči dovesti na tržište, piše "iMagazin".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: