Instagram uvodi opciju zbog koje će mnogi morati da paze šta rade

Instagram je u utorak najavio da uvodi veliku promenu koju su mnogi korisnici dugo čekali, a zvaće se bully filter.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 05.05.2018.

08:35

Instagram uvodi opciju zbog koje će mnogi morati da paze šta rade
Foto: Getty

Uloga bully filtera biće zaštita od psihičkog maltretiranja koje nasilnici praktikuju ostavljajući ružne komentare na fotografije korisnika. Takođe, proveravaće 800 miliona korisnika i blokirati one koji imaju velik broj prijavljenih komentara.

"Ovaj novi filter skrivaće komentare koji u sebi sadrže uvrede na račun nečijeg fizičkog izgleda ili karaktera, kao i pretnje nečijem životu i zdravlju", napisao je izvršni direktor Kevin Sistrom na svom blogu i dodao da će filter obaveštavati kontrolni centar o problemima kada se ponove kako bi preduzeli određene radnje, odnosno blokirali pojedine profile, piše Index.

Iz Instagrama kažu da im je cilj da zaštite mlađe generacije i osobe s javnim profilima jer je Instagram "prvenstveno namenjen uključivanju i radosti deljenja fotografija", pa ne žele da iko proživljava teške trenutke zbog svoje aktivnosti na ovoj popularnoj društvenoj mreži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: