Nintendo Labo se prodaje ispod očekivanog

Kada je u januaru ove godine Nintendo predstavio Nintendo Labo, mnogi su se zapitali da nije 1. april stigao dosta ranije, i utisak je bio negde između “Nintendo je genije” i “Nintendo je zapravo počeo da uvaljuje ljudima karton”.

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Ponedeljak, 30.04.2018.

21:07

Nintendo Labo se prodaje ispod očekivanog
Foto: Youtube Screenshot/Nintendo

Ukoliko kojim slučajem i dalje ne znate šta je Nintendo Labo, u pitanju su u osnovi kartonski delovi napravljeni specijalno za Nintendo Switch, od kojih se mogu praviti razni predmeti i zatim uz pomoć softvera koristiti kao kreativni alati za igranje određenih igara, što možete videti na snimku ispod.

Labo je konačno stigao na tržište pre par dana, a jedno od prijatnijih iznenađena bilo je i to što je Nintendo šeme za ove kartone učnio besplatnim i javno dostupnim, zarad rezervnih delova vlasnika, ukoliko im se na ovaj ili onaj način originalni Labo kartoni unište (trošenje, gubljenje, deca, ljubimci i slično).

Ipak, da li zbog ovoga, ili zbog generalne nezainteresovanostti javnosti, prodaja Labo paketa u početku ne ide onako kako je zamislilo rukovodstvo Nintenda. Za prvih nedelju dana, na japanskom tržištu prodato je svega 30% od proizvedenih Labo paketa, odnosno od onoga kolika je bila procena da će se Labo prodavati na lansiranju.

Međutim, da bi stavili stvari u perspektivu, treba reći da je to i dalje odlična prodaja, samo ne onakva kako je Nintendo želeo da bude.

Za prvih nedelju dana, prema podacima Media Create, prodato je 90 410 Variety Kit paketa i 28 629 Robot Kit paketa, što je dovoljno da Labo stavi na prvo i treće mesto po prodaji igara i gejming opreme u Japanu protekle nedelje.

Treba imati na umu da od danas (29. april) u Japanu počinje velika praznična nedelja pod imenom “Zlatna nedelja”, kada se očekuje da će prodaja značajno porasti, piše play.co.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: