Veliko ažuriranje za Windows 10 dostupno od danas

I pored toga što se sledeće veće ažuriranje Windowsa 10 očekivalo mnogo ranije ovog meseca, bagovi koji su se pojavili u poslednjem trenutku, odložili su njegovo objavljivanje.

Tehnopolis

Izvor: Kitguru.net

Ponedeljak, 30.04.2018.

08:25

Veliko ažuriranje za Windows 10 dostupno od danas
GettyImages

Windows 10 April Update, prethodno poznat kao "Spring Creators Update", biće dostupan je od danas, ali neće biti široko dostupan pre druge nedelje maja.

Naime, Windows 10 April Update će za "ručno" preuzimanje dostupan je od ponedeljka 30. aprila (kako bi naziv ažuriranja i dalje imao smisla), dok će automatsko ažuriranje na računarima korisnika početi 8. maja, kao deo Patch Tuesday nadogradnje.

Pored Fluent Design izmena, aprilsko ažuriranje za Windows 10 donosi još jednu veću funkciju, pod nazivom "Timeline".

Ona će korisnicima omogućiti da pokreću aplikacije na različitim uređajima i da nastave sa radom tamo gde su stali. Takođe, biće moguća sinhronizacija istorije pretrage sa iOS i Android uređajima.

Još jedno Windows 10 ažuriranje trebalo bi da bude obavljeno kasnije tokom godine, a trenutno poznato pod nazivom Redstone 5, prenosi Benchmark.

Microsoft, uz Redstone 5, planira i Windows 10 Lean Edition, svedeniju verziju operativnog sistema sa osnovnim funkcijama, namenjena uređajima sa malom količinom prostora za skladištenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: