Google i Raspberry Pi nude unapređenu veštačku inteligenciju

Google Voice Kit je jednostavan, tzv. AIY kit (Artificial Intelligence Yourself), koji se lako sastavlja i koji omogućava korišćenje Googleove usluge prepoznavanja glasa pomoću Raspberry Pi računara.

Tehnopolis

Izvor: B92, Bug.hr

Četvrtak, 19.04.2018.

11:32

Google i Raspberry Pi nude unapređenu veštačku inteligenciju
Printscreen YouTube/Google Developers

U svojoj prvoj verziji, Google je ovaj kit isporučivao sa svim potrebnim komponentama, osim Raspberry Pi kompjutera, kablova i SD kartice, koje je kupac morao posebno da nabavi.

Nove verzije Google Voice i Google Vision kitova, međutim, stižu za svom potrebnom opremom, koja uključuje i Raspberry Pi Zero WH, USB kabl i SD karticu sa potrebnim softverom.

Zbog toga su nove verzije ovih uređaja spremne za rad odmah po vađenju iz kutije. Na korisniku je samo da poveže sve komponente. Vision Kit, uz sve navedeno, sada dolazi i sa Raspberry Pi Camera V2 dodatkom. Kamera omogućava da se prave projekti koji će prepoznavati lica korisnika i emocije na njima, a moguće je i programirati prepoznavanje drugih objekata kao što su životnje, ljudi, hrana i drugo, piše Bug.

Kompletan spisak mogućnosti može se naći na Googleovom sajt posvećenom AIY projektima.

Google je pripremio i aplikaciju Google AIY Project koja omogućava korišćenje ovih uređaja i na Android platformi, koja se može preuzeti iz Play Storea.

Ovi uređaji mogu se nabaviti po cenama od 49,99 dolara za Voice i 89,99 dolara za Visio kita, koji je skuplji zbog kamere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: