Da li je novi Honorov smartfon apsolutni "best buy"? / FOTO

Nove trendove u proizvodnji pametnih telefona uglavnom karakterišu dve osobine: "zub" na vrhu ekrana (tzv. "notch") i odsustvo standradnog 3,5 milimetarskog audio ulaza.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 17.04.2018.

08:25

Default images

A da trendovi ne moraju baš dosledno da se prate da bi se novi model našao na tržištu dokazuje Huaweijev brend Honor predstavljanjem dva jeftina modela, koja nose oznake 7A i 7C.

Honor 7A ima ekran dijagonale 5,7 dok je model 7C opremljen 6-inčnim ekranom formata 18:9. Oba telefona nemaju "zub" na vrhu ekrana, a opremljeni su 3,5 mm ulazom za slušalice.

Honor 7A ima rezolucija ekrana od 1.440x720 piksela, koje ne nudi baš najoštriju sliku. Osnovni model ima 2GB RAM-a i 16GB interne memorije. Uređaj ima dva nano-SIM slota i jedna slot za microSD karticu kapaciteta do 256GB. Kupcima će biti dostupna dostupna i verzija sa 32GB interne memorije.

Uređaj je opremljen Snapdragon 430 procesorom i ima bateriju od 3.000 mAh. Koristi operativni sistem Android 8.0. Ovaj model korisnuku nudi mogućnost otključavanja prepoznavanjem lica, kao i putem senzora otiska prsta, koji se nalazi sa zadnje strane uređaja. Honor 7A ima cenu od oko 160 evra. Honor 7C ima cenu nešto nižu od 200 evra, ali zato dolazi u kućištu napravljenom od metala i ima dve zadnje kamere.

Oba telefona imaju osnovnu kameru od 15 megapiksela, a 7C je opremljen i sekundarnom kamerom od 2MP namenjenom detektovanju dubine i stvaranju bokeh efekta. Oba uređaja sa prednje strane imaju selfi kamere od 8 megapiksela. Baterija oba uređaja i način otključavanja su identični.

Honor 7C korisniku nudi nešto bolje ukupne karakteristike, u koje se ubraja i Snapdragon 450 procesor, 3GB RAM-a i 32GB interne memorije kod osnovnog modela. A tu je i model sa 64GB interne memorije.

Datum početka prodaje ovih pametnih telefona u Evropi još uvek nije poznat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: