GTA 5 ima veću zaradu od bilo kod filma u istoriji

Fenomen zvani GTA 5 se pojavio 2013. godine za prethodnu generaciju konzola, godinu dana kasnije je došao na trenutnu, a nešto kasnije se pojavio i za PC. Igra je zbog popularnosti ostalih naslova u serijalu i mnogobrojnim novinama postala instant hit i dostigla je istorijske rezultate u prodaji.

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Utorak, 10.04.2018.

21:21

GTA 5 ima veću zaradu od bilo kod filma u istoriji
Foto: Youtube Screenshot/GTA Series Videos

Milioni prodatih kopija su se ređali tokom godina i Grand Theft Auto V je sada dogurao do vrtoglavih 90 miliona prodatih primeraka na svim platformama.

Analitičar, Dag Kreutz, je u razgovoru za MarketWatch procenio da je GTA5 do sada kompaniji Take-Two doneo 6 milijardi dolara profita, čime je po zaradi premašio sve filmove koji zabeležili najveći uspeh na blagajnama, kao što su Star Wars i Gone With the Wind, koji su prikupili 3 milijardi, a i Avatar ostaje znatno u senci zarade ove igre.

Kako bi stvari stavili u perspektivu – GTA V je umetničko delo sa najvećom zaradom u istoriji čovečanstva.

A sa tom zaradom se neće uopšte stati, zato što znamo da najveća para dolazi od strane Online komponente, koja redovno dobija nove pakete sadržaja koji vraćaju igrače u igru i samim tim dobijaju još više novca.

Jedva čekamo da vidimo šta nam donosi GTA 6, za koga ne postoje konkretni podaci, već samo glasine, piše play.co.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: